ŠTRLEK UNIŠTIO PARIŽANE: / Voriju crveni karton, Karabatić nevidljiv, Kielce slavi prvi finale

Image

Rukometaši poljskog Vive Targi Kielcea prvi put u povijesti izborili su plasman u finale Lige prvaka nakon što su u polufinalnom ogledu u Kolnu pobijedili PSG 28:26 (16:16).

28.5.2016.
18:05
VOYO logo

Jedan od junaka u pobjedi poljskog sastava bio je hrvatski rukometaš Manuel Štrlek koji je zabio tri od zadnja četiri gola Kielcea na utakmici. Štrlek je ukupno zabio četiri gola, a po četiri pogotka postigli su Krzysztof Lijewski, Tobias Reichmann i Uroš Zorman, dok je najefikasniji bio Michal Jurecki s pet pogodaka. Ivan Čupić je dodao dva gola, a odličan je bio i Slawomir Szmal sa 15 obrana

Hansen zabio devet u prvom poluvremenu

U redovima pariškog sastava najefikasniji je bio Mikkel Hansen sa 10 golova od kojih je devet zabio u prvom poluvremenu. Serhij Onufrijenko je dodao pet golova, a Luc Abalo tri pogotka. Nikola Karabatić je zabio dva gola, a naš Igor Vori jedan pogodak i to prvi na utakmici. U posljednjoj minuti utakmice Vori je dobio crveni karton zbog udaranja suparničkog igrača laktom u glavu. Prvi put je upotrebljena tehnologija ponovljenog snimka gdje se vidi da Vori udara Reichmanna. Suci su potom isključili hrvatskog rukometaša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Parižani su bolje otvorili utakmicu i u prvih 15 minuta bili su u stalnoj prednosti od gola ili dva. U devetoj minuti imali su i plus tri (6-3). U 20. minuti Poljaci su izjednačili na 10-10 i do kraja poluvremena vidjeli smo još šest izjednačenja, a na odmor se otišlo rezultatom 16-16.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štrlek uništio Parižane

Na otvaranju drugog dijela poljski sastav je prvi put poveo na utakmici (17-16), a odmah stigao i do plus dva (18-16). No tada se probudio Thierry Omeyer koji je spojio pet uzastopnih obrana i PSG je vrlo brzo okrenuo rezultat u svoju prednost (21-19). Deset minuta prije kraja susreta Kielce je izjednačio (22-22), a u posljednjih pet minuta ušlo se u egalu (24-24). Sjajnom završnicom Poljaci su nakon Štrlekove kontre poveli 25-24, a tri minute prije kraja susreta u situaciji kada su imali igrača više i 26-24. Minutu i 20 sekundi prije kraja Štrlek je zabio za 27-25, a kada je hrvatsko krilo postiglo pogodak i za 28-25 priči je bio kraj. PSG je do kraja uspio tek smanjiti poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugom polufinalu sastaju se Kiel i Veszprem koji su u ovoj fazi natjecanja igrali i lani, a tada je slavio Veszprem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale je na rasporedu u nedjelju u 18 sati, a prije toga igrat će se susret za treće mjesto.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo