STRAH JE NA KRAJU PREVLADAO: / Stravična priča o srebrnom olimpijcu dobila novi obrat

Image
Image

Usprkos obećanjima etiopskih vlasti kako mu se ništa neće dogoditi, srebrni olimpijac Feyisa Lilesa (26) odustao je od povratka u domovinu nakon olimpijskih igara u Rio de Janeiru.

24.8.2016.
12:17
VOYO logo

Osvajač srebrne medalje u maratonu strahuje za svoj život nakon što je prosvjedovao protiv etiopskih vlasti koje su u posljednjih devet mjeseci ubile više od tisuću pripadnika naroda Oromo. Lilesa je prilikom prolaska ciljem napravio križ s rukama i na taj način protestirao.

Image
OSVOJIO OLIMPIJSKO SREBRO PA SVE ŠOKIRAO IZJAVOM: /

'Vratim li se kući možda me i ubiju'

Spremaju mu doček

Njegov narod, povijesno marginaliziran od etiopske vlade, prosvjeduje protiv države i premijera koji žele proširiti glavni grad Adis Abebu na njihovu zemlju. Nakon što su se pobunili krenula je serija ubojstava, uhićenja i mučenja u zatvorima, a pripadnici naroda za vrijeme masakra radili su rukama isti znak kakav je Feyisa napravio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Etiopske vlasti su poručile kako je nedopustivo izraziti svoje političko mišljenje na Olimpijskim igrama, ali i da će Lilesi prirediti svečani doček kao i ostalim članovima olimpijske delegacije.

Međutim, Lilesa očito ne vjeruje vlastima i odbio je povratak u Adis Abebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ako se vratim kući ubit će me ili poslati u zatvor. Želim se preseliti u neku drugu državu," kazao je 26-godišnji maratonac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za sada je nepoznato o kojoj zemlji Lilesa razmišlja. O njegovim planovima nije upoznat niti menadžer FedericoRoso. Kako bi mu pomogli dio njegovih obožavatelja je pokrenuo crowdfunding kampanju i u svega nekoliko dana prikupljeno je više od 100.000 dolara.

Nagađa se kako će Lilesa zatražiti politički azil u SAD.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike