STRAH I PANIKA U ENGLESKOJ: / Očajnička mjera za uspjeh u Europskoj ligi

Image
Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
17.2.2016.
10:15
AFP/FABRICE COFFRINI
VOYO logo

Engleska Premier liga mogla bi financijski stimulirati klubove iz te zemlje da ostvare što bolji rezultat u Europskoj ligi, javlja Times. Taj prijedlog bio je samo jedan na sastanku predstanika Premier lige na kojemu se raspravljalo o mjerama povećavanja nacionalnog koeficijenta. Englezi trenutno strahuju da bi mogli izgubiti četvrti klub koji ide iz njihovog prvenstva u Ligu prvaka, a to žele spriječiti povećavanjem nacionalnog koeficijenta preko Europske lige.

Rast Talijana

Englezi strahuju da bi mogli izgubiti jednu poziciju u Ligi prvaka u korist talijanske Serije A, čiji klubovi posljednjih godina marljivo povećavaju nacionalni koeficijent. Poglavito zahvaljujući Juventusu koji je prošle sezone stigao da finala Lige prvaka i prisustvu drugih momčadi u završnici Europske lige, Italija je drastično smanjila zaostatak u koeficijentu za Engleskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se takav tijek događaja nastavi i u budućnosti, Italija bi mogla prestići Englesku već sljedeće sezone. Stoga su Englezi jako zabrinuti i shvaćaju da su u rizičnoj poziciji. Engleski koeficijent trenutno iznosi 10.625, a talijanski 10.333. to je jako malena razlika kada se uzme u obzir da je engleski koeficijent u sezoni 2011./2012. bio 15.250, a talijanski 11.357.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slabi rezultati

Što se tiče engleskih klubova u Europskoj ligi, posljednji značajni uspjeh u Europskoj ligi napravio je londonski Chelsea koji je 2013. godine osvojio to natjecanje. no, to je bila tek iznimka jer u prethodne dvije sezone niti jedan klub nije stigao niti do četvrtfinala. U Engleskoj Europska liga nij natjecanje koje se pretjerano cijeni, a klubovi i njihovi navijači sudjelovanje u njemu doživljavaju poput neželjene obveze. Takav stav mogao bi im se ubrzo osvetiti.

Po tri kluba

U ovom trenutku u šesnaestini finala Europske lige su tri engleska kluba - Liverpool, Manchester United i Tottenham Hotspur, i isto toliko talijanskih - Lazio, Fiorentina i Napoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo