ŠTO SMJERA LUKAVI ZIDANE: / Otkrio novi napad Reala, ali zašutio o Modriću i Kovačiću!

Image
5.1.2016.
17:01
VOYO logo

"Vidjet ćemo. Modrić i Kovačić su važni kao uostalom i svi igrači koje imam na raspolaganju. Danas je bio prvi dan, prvi zajednički trening, pa ćemo vidjeti što će se događati idućih dana i tko će igrati", izjavio je Zidane podno stadiona Santiago Bernabeu. Zidane je službeno predstavljen kao novi trener u ponedjeljak navečer nakon što je predsjednik Florentino Perez objavio raskid ugovora s Rafaelom Benítezom nakon samo sedam mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Luka Modrić (30) je kod Beniteza bio standardni član prve postave s odigranih 1.667 minuta u 22 utakmice, dok je Kovačić (21) redovito ulazio s klupe prometnuvši se u prvu zamjenu sa skupljenih 897 minuta u 20 susreta. Kovačić, doveden ljetos iz milanskog Intera, u nedjelju je počeo susret u Valenciji umjesto Jamesa Rodrigueza koji je poput španjolskog veznog reprezentativca Isca ostao na klupi.

Sve se odigralo brzo

"Želim istaknuti da je čitava postava važna. James i Isco su formirani igrači pa ćemo tek vidjeti kako ćemo posložiti momčad", rekao je Zidane nakon što je ujutro odradio prvi trening, ujedno i jedini tradicionalni u godini otvoren za javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kovačić je dobio crveni karton u nedjelju protiv Valencije, a Real Madrid je unatoč vodstvu od 1-0 i 2-1 odigrao 2-2 te zaostaje četiri boda za vodećim Atletico Madridom. Idući dan je Benitez je dobio otkaz iako je imao ugovor do ljeta 2018. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ponedjeljak su mi ponudili da preuzmem momčad i to sam, naravno, prihvatio. To nije bilo predviđeno, sve se odigralo brzo", rekao je Zidane koji je na novinsku konferenciju došao direktno s treninga i istaknuo: "Prvi razgovor s igračima bio je važan. Uputio sam im jednostavne riječi. Rekao sam da sam zadovoljan, da počinje jedna nova pustolovina s ciljevima koje trebamo ispuniti te da ćemo dati sve od sebe da se oni ostvare. Važno je imati dobar odnos sa svima", dodao je Zidane koji je dosad vodio Castillu, podmladak Real Madrida koji nastupa u trećoj španjolskoj ligi.

Zadatak - lijepi nogomet

"Osjećaj je dobar. Niti jedan trener nije odmah spreman i posebno ne jedan koji nikada nije bio trener (prve momčadi) no spreman sam za susret s izazovom. Imam želju koja će me voditi prema cilju, da sve dobro završi“, napomenuo je bivši francuski vezni igrač koji je nastupao za Real Madrid od 2001. do 2006. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet je ovdje uvijek bio važan. Jedan lijepi nogomet, i to će bi moj zadatak. Ofenzivna i uravnotežena igra", najavio je. "Mi ćemo nastojati igrati, od otraga brzo ići na protivničku polovicu i imati posjed lopte. To je moja ideja", dodao je.

Iako nije otkrio kako će izgledati vezni red potvrdio je da će Cristiano Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema činiti i dalje napad trećeplasirane momčadi španjolskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da, oni će igrati zajedno u napadu", naglasio je. "Nastojat ću da se svi igrači osjećaju ugodno, kako je to sigurno bilo i kod Beniteza, a ja sada moram unijeti nešto više i to ću činiti iz dana u dan kako budu odmicali treninzi", napomenuo je.

Zidane je 2014. bio pomoćni trener Carlu Ancelottiju s kojim je te godine osvojio Ligu prvaka. "Poznajem svlačionicu. Bio sam s tim igračima tijekom razdoblja s Ancelottijem i to je važno. No kasnije je bitan rad i poruka igračima. Moramo osvojiti titule koje preostaju. Na kraju sezone želimo titulu prvaka Španjolske i Lige prvaka", rekao je. Dodao je i da ne želi da ga se uspoređuje s Guardiolom koji je također bez trenerskog iskustva bio preuzeo Barcelonu i sve osvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razumije Balea

"Upoznao sam i Mourinha i Ancelottija, te sam imao puno trenera i svaki od njih mi je nešto dao. Također, mi je svaki od njih rekao da je najvažnije da radim ono što mislim da je dobro za ekipu. Ne možeš raditi isto što i drugi trener. Trebaš znati što sve postoji, a onda raditi po svome, ja ću biti Zidane", poručio je.

Osvrnuo se i na one igrače kojima je možda žao što je Benitez dobio otkaz, u prvom redu Balea koji je to i izjavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Razumijem Garetha što mu to pričinja poteškoću jer je on bio njemu važan trener. No, ja ću mu biti privržen isto kao i Rafa. Fundamentalan je za ekipu i ono što radi u posljednje vrijeme je fantastično. Imat će svu moju podršku da nastavi igrati dobro," zaključio je Zidane.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo