ŠTO SE DOGODILO U ZADRU? Navijači i policija sipaju teške međusobne optužbe: / 'Gađali su nas kamenjem...'

Image
Foto: Screenshot

Košarkašku subotu obilježili su neredi u Zadru

14.4.2019.
12:12
Screenshot
VOYO logo

Susret 21. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar - Škrljevo koji je odigran u Jazinama prekinut je nakon svega 11 sekundi utakmice zbog divljanja navijača Zadra. Do prekida je došlo kada su navijači zasuli teren bijelim trakama, te zapalili nekoliko baklji. Došlo je i do tučnjave na tribini nakon čega je intervenirala policija i utakmica je prekinuta. Tribina je ispražnjena, a prekid je trajao skoro pola sata. Dan poslije utakmice navijači su se požalili na policijsku brutalnost, a sada je im je stigao odgovor.

Image
POLICIJA SE BRUTALNO OBRAČUNALA S NAVIJAČIMA ZADRA: /

'Tukli su i cipelarili bespomoćnog maloljetnika, pogledajte snimku'

Image
POLICIJA SE BRUTALNO OBRAČUNALA S NAVIJAČIMA ZADRA: /

'Tukli su i cipelarili bespomoćnog maloljetnika, pogledajte snimku'

Ispraznili tribinu

"U dvorani je došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac prekinuo utakmicu, a zajedničkog odlukom delegata, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora, odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su policijski službenici postupali prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i ispraznili istočnu tribinu. Došlo je do pružanja aktivnog otpora pa su policijski službenici upotrijebili sredstva prema skupini između 130 i 150 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaji ispred dvorane

Na vanjskom dijelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske su službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, a oštećen je službeni motocikl.

Na kriminalističko istraživanje privedene su tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika", poručili su iz policije, javlja Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo