ŠTO SE DOGODILO U ZADRU? Navijači i policija sipaju teške međusobne optužbe: / 'Gađali su nas kamenjem...'

Image
Foto: Screenshot
Image
Foto: Screenshot

Košarkašku subotu obilježili su neredi u Zadru

14.4.2019.
12:12
Screenshot
VOYO logo

Susret 21. kola košarkaškog prvenstva Hrvatske Zadar - Škrljevo koji je odigran u Jazinama prekinut je nakon svega 11 sekundi utakmice zbog divljanja navijača Zadra. Do prekida je došlo kada su navijači zasuli teren bijelim trakama, te zapalili nekoliko baklji. Došlo je i do tučnjave na tribini nakon čega je intervenirala policija i utakmica je prekinuta. Tribina je ispražnjena, a prekid je trajao skoro pola sata. Dan poslije utakmice navijači su se požalili na policijsku brutalnost, a sada je im je stigao odgovor.

Image
POLICIJA SE BRUTALNO OBRAČUNALA S NAVIJAČIMA ZADRA: /

'Tukli su i cipelarili bespomoćnog maloljetnika, pogledajte snimku'

Ispraznili tribinu

"U dvorani je došlo do paljenja šest pirotehničkih sredstava i bacanja raznih tvrdih predmeta u natjecateljski prostor, nakon čega je sudac prekinuo utakmicu, a zajedničkog odlukom delegata, glavnog suca, voditelja javnog okupljanja i odgovorne osobe ispred organizatora, odlučeno da će se utakmica nastaviti nakon što se stvore normalni uvjeti za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa su policijski službenici postupali prema Zakonu o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira i ispraznili istočnu tribinu. Došlo je do pružanja aktivnog otpora pa su policijski službenici upotrijebili sredstva prema skupini između 130 i 150 osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Događaji ispred dvorane

Na vanjskom dijelu parkirališta Jazine, navijači su nastavili s izgredima i policijske su službenike gađali kamenjem i drugim predmetima. Tom prilikom nitko od policijskih službenika nije ozlijeđen, a oštećen je službeni motocikl.

Na kriminalističko istraživanje privedene su tri osobe u dobi od 44, 24 i 22 godine koji se dovode u svezu s izazivanjem izgreda u dvorani i napadom na policijskog službenika", poručili su iz policije, javlja Zadarski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo