ŠTO GLEDATI OVOG VIKENDA: / Ludnica u Španjolskoj, oprašta se Olić, Kovač pomaže Bayernu, Leicester slavi

Image
Foto: AFP, CRISTINA QUICLER

U Ligama petice, prvak je odlučen u Francuskoj, Italiji, a od prošlog vikenda i u Engleskoj, jer Tottenham više ne može sustići Leicester.

7.5.2016.
8:00
AFP, CRISTINA QUICLER
VOYO logo

Donosimo vam pregled najzanimljivijih nogometnih utakmca ovog vikenda.

Premier League: Leicester - Everton (subota, 18:30)

U pretposljednjem, 37. kolu Premier lige, Leicester može slavljenički odigrati protiv Evertona, naslov su "lisice" osigurale u prošlom kolu, nakon remija Chelseaja i Tottenhama. Ranierijeva momčad ima sedam bodova više od "spursa", a na King Power Stadiumu očekuje se prava fešta, samo jednom se slavi prvi naslov engleskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier League: West Ham - Swansea (subota, 16)

Bilićev West Ham bori se za mjesto koje vodi u Europu, trenutačno je na 6. mjestu i u rukama ima "vrapca", kvalifikacije za Europsku ligu, dok je Manchester United sa samo bodom više na 5. poziciji. U nekom ludom raspletu, "čekićari" bi mogli i do kvalifikacija za Ligu prvaka, uz kikseve Manchester Cityja i Uniteda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga: HSV - Werder (subota, 15:30)

Nogometaši HSV-a u subotu će protiv Wolfsburga odigrati posljednju domaću utakmicu u aktualnoj bundesligaškoj sezoni. To je prilika da se navijači oproste od bivšeg hrvatskog reprezentativca Ivice Olića koji im je u prošlosti donio mnogo nogometne radosti. U proljetnom dijelu sezone, trener Bruno Labbadia nije računao na Olića, ali je sad najavio kako će iskusni 36-godišnjak biti u sastavu. Možda i dobije koju minutu, iako HSV teoretski još nije osigurao ostanak u ligi, ali je, dva kola prije kraja, udaljen pet bodova od zone ispadanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bundesliga: Ingolstadt - Bayern / Eintracht - Borussia (subota, 15:30)

Dva kola prije kraja, Bayern ima pet bodova više od Borussije i već u Ingolstadtu može potvrdili obranu naslova i barem malo se utješiti nakon ispadanja iz polufinala Lige prvaka. Za Bayern će raditi i njihov bivši igrač, bivši hrvatski izbornik Niko Kovač koji će s Eintrachtom ugostiti momčad iz Dortmunda. Eintracht se grčevito bori za ostanak, na 16. je mjestu, samo bod od zone spasa. Hannover je već ispao, a sedam momčadi koje su u pet bodova, nastojat će izbjeći još dva mjesta koja vode u 2. Bundesligu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligue 1: Ajaccio - PSG (subota, 21)

Dva kola prije kraja Le Championnata, Ajaccio je jedno mjesto iznad zone ispadanja, s bodom više od 18. Reimsa. A na Korziku stiže favorizirani PSG koji je već odavno potvrdio novi naslov francuskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premier League: Tottenham - Southampton (nedjelja, 14:30)

Tottenham se u prošlom kolu remijem kod Chelseaja i službeno oprostio od lova na engleski naslov. Leicester slavi, ali Spursi su izborili nastup u Ligi prvaka. Gosti iz Southamptona još uvijek mogu prestići West Ham na šestom ili čak Manchester United na petom mjestu koje vodi u Europu, pa će momčad Ronalda Koemana biti motivirana na White Hart Laneu.

La Liga: Barcelona - Espanyol, Real Madrid - Valencia, Levante - Atletico Madrid (nedjelja, 17)

Dramatično je u Španjolskoj, tri kluba su u samo dva boda. Barcelona i Atletico imaju 85, Real Madrid 84 boda. Činilo se da je prvenstvo već riješeno, a onda su Katalonci sve doveli u pitanje s tri uzastopna poraza. Momčad Luisa Enriquea uzdrmalo je i ispadanje iz četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletica, no Barcelona drži sve u svojim rukama. Pobijedi li Espanyol kod kuće i Granadu u gostima, obranit će naslov. Real koji je prošlog tjedna proslavio ulazak u finale Lige prvaka, kod kuće igra protiv Valencije, dok Atletico gostuje u Levanteu. Obje momčadi čekaju Barcin kiks.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Serie A: Torino - Napoli (nedjelja, 20:45)

Drugoplasirani Napoli se oprostio od lova na "scudetto", koji je već proslavio stari-novi prvak Juventus, ali momčadi s talijanskog juga preostaje borba za Ligu prvaka s Romom od koje ima dva boda više. Zato će im trebati pobjeda u Torinu koji je ove sezone zlatna sredina Serie A, na 10. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo