banner

ŠPANJOLCI IMAJU ODGOVOR

ŠTO BI BILO KAD BI BILO: ‘Jugoslavija, izgubljena sila koja je mogla dominirati sportskim svijetom’

Španjolski sportski dnevnik Marca objavio je u četvrtak na svojim internetskim stranicama tekst u kojem podsjeća na sportsku snagu raspadnute bivše države pritom postavljajući pitanje kako bi izgledao sport u Jugoslaviji da je ostala cjelovita i da njene reprezentacije čine igrači iz država koji danas ponosno brane boje svojih domovina.

Košarka

Izvor piše kako aktualni igrači ne predstavljaju ono najbolje što se kroz povijest moglo sakupiti, ali i da bi ta reprezentacije bila najveći konkurent reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Idealna momčad:

Razigravači: Teodosić (Srbija), Dragić (Slovenija)

Šuteri: Dončić (Slovenija), Bogdanović (Hrvatska)

Niska krila: Hezonja (Hrvatska), Kalinić (Srbija)

Krilni centri: Šarić (Hrvatska), Jokić (Srbija), Vučević (Crna Gora)

Centri: Peković (Crna Gora), Tomić (Hrvatska), Antić (Makedonija)

Nogomet

Tvrdi se da bi to bila momčad koja bi konkurirala za osvajanje svakog turnira.

Idealna momčad:

Oblak (Slovenija) – Srna (Hrvatska), Savić (Srbija), Subotić (Srbija), Kolarov (Srbija) – Pjanić (BiH), Modrić (Hrvatska), Rakitić (Hrvatska) – Jovetić (Crna Gora), Džeko (BiH), Mandžukić (Hrvatska)

Tenis

Pobrojani su naslovi s Grand Slam turnira. Država koja ne postoji sakupila ih je 14, najviše zahvaljujući srpskom tenisaču Novaku Đokoviću (12). Hrvati Goran Ivanišević i Marin Čilić dodali su svaki po jedan tom popisu.

Olimpijske igre

Nepostojeća država sakupila bi zajedno na prošlim Igrama 23 medalje (devet zlatnih) što bi bilo dovoljno za Top 10. U Riju je to ovako izgledalo:

Hrvatska: 10 medalja (5 zlata)

Srbija: 8 (2)

Slovenija: 4 (1)

Kosovo: 1 (1)

Povratak na Net.hr