ŠTIMAC DAO SAVJET KOVAČIĆU: / 'Mora se ugledati na njega, on je taj koji će ga zamijeniti kad ode'

Image

Veznjak Chelseaja u četvrtak će upisati 50. nastup za Vatrene

20.3.2019.
8:39
VOYO logo

Bivši hrvatski izbornik Igor Štimac bio je taj koji je Mateu Kovačiću (24) prvi dao priliku da zaigra za reprezentaciju. Bilo je to protiv Srbije na Maksimiru u ožujku 2013. Oduševio je tada tinejdžer svojom igrom. Od tada je upisao 49 nastupa za Vatrene te bi ovog četvrtka trebao doći do brojke od 50 utakmica u kockastom dresu.

Nagovijestio je svojom predstavom Kovačić da je pred njim velika karijera. Pogotovo nakon što je iz Dinama prešao u Inter, a potom u Real. Trenutačno je na posudbi u Chelseaju, ali je pitanje hoće li tamo ostati zbog Fifine kazne. Kako danas Štimac gleda na Kovačića otkrio je u razgovoru za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prazne rupe

"Nije još razvio talent, još očekujem korak naprijed, da se etablira na standardnoj razini. Mora eliminirati prazne rupe, trenutke u kojima jednostavno nestane s terena, kad se ugasi. Mora gledati što Rakitić radi, tu treba težiti da bude kao Rakitić. Mora preuzeti više odgovornosti jer, kad ode Rakitić, on je taj koji će ga zamijeniti", smatra Štimac.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Chelsea's Croatian midfielder Mateo Kovacic (R) vies with Manchester United's Spanish midfielder Ander Herrera (L) during the English FA Cup fifth round football match between Chelsea and Manchester United at Stamford Bridge in London on February 18, 2019. (Photo by Adrian DENNIS / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Dodaje kako je dolaskom u Chelsea preuzeo rizik jer je engleska liga fizički zahtjevnija od španjolske, ali je i dodao kako očekuje da se tamo etablira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaka mu čast na trofejima s Realom, ali tamo su Kroos, Casemiro i Modrić bili nositelji. Skupio je puno utakmica u Realu, osvajao je trofeje na čemu mu zavidim i čestitam, ali u Chelseaju se mora nametnuti", poručila je legenda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo