STIGLE PONUDE: / Ostaje li Hrvatska bez predstavnika u Euroligi?

Image
1.3.2016.
18:35
VOYO logo

Euroliga je ponudila prvaku ABA lige B licencu u sljedeće tri sezone, a uz to su ponuđena i najmanje tri mjesta u Eurokupu. B licenca ne bi bila vezana niti za jedan klub već za samo natjecanje.

FIBA-in pla.n

S druge strane Svjestka košarkaška federacija (FIBA) ponudila je dvije opcije. Prema jednoj bi u Košarkaškoj ligi prvaka klubovi iz ABA lige imali tri zagarantirana mjesta u regularnoj sezoni te dodatno u kvalifikacijama, dok bi po drugoj samo dva kluba imala zagarantirana mjesta u reformiranom sustavu natjecanja, a jedan bi mogao izboriti nastup kroz kvalifikacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koja će od dviju FIBA-inih ponuda na kraju biti konačna zavisi o pregovorima s nacionalnim savezima. Kako članovi skupštine ABA lige nisu imali potpunu informaciju o konačnoj ponudi FIBA-e, donesena je doluka da se ne potpiše sporazum s tvrtkom u osnivanju koja će voditi Košarkašku ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vodstvo ABA lige nastavit će pregovarati sa zainteresiranim strankama te će po završetku pregovora Skupština regionalne lige donijeti konačnu odluku o tome kojoj će se opciji prikloniti i u kojim europskim natjecanjima će njezini klubovi sudjelovati", stoji u priopćenju objavljenom na službenoj stranici ABA lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo