DOŽIVJELI PAD

STIGLA NOVA FIFINA LJESTVICA: Vatreni sve dalje od vrha, Hrvatskoj na naplatu stigli teški porazi od Francuske i Portugala

Neugodni porazi skupo su koštali Vatrene

Kao što smo prije nekoliko dana najavili, hrvatska nogometna reprezentacija pala je za dva mjesta na Fifinoj ljestvici nakon nedavnih teških poraza od Potugala i Francuske u Ligi nacija. Vatreni su tako sada osma reprezentacija na svijetu, a preskočili su je Portugal i Španjolska.

Prve četiri pozicije nisu se mijenjale. Belgija je i dalje prva ispred Francuske, Brazila i Engleske. Prvih deset zatvaraju Portugal, Urugvaj, Španjolska, Hrvatska, Argentina i Kolumbija.

Izbornik Zlatko Dalić je, inače prije nekoliko dana na RTL-u govorio o spomenutim utakmicama.

“Razočaran sam i teško mi je zbog poraza. Trebamo izvući iz njih pouku, najprije ja. Moram analizirati svoje greške. Nekako mi ovo sliči na situaciju prije Svjetskog prvenstva, sad je na meni velik dio posla. Imamo dobre igrače, ali u nekim smo trenucima bili preopušteni. Počeli smo onda misliti da smo prvaci svijeta i svaka se greška kaznila. Od odgovornosti ne bježim i, otkad sam postao izbornik, Hrvatska je napravila samo velike stvari. Ne vidim gdje je problem da mi izgubimo od svjetskih i europskih prvaka. Težak je poraz i ja razumijem frustraciju, ali ja nisam izgubio motivaciju. Komentari mi ne smetaju, svatko ima pravo komentirati”, rekao je Dalić.

Osvrnuo se i na obranu koja je dosta loše izgledala o obje utakmice.

“Točno je da primamo previše golova, ali te smo golove primili od Engleza, Francuza, Španjolaca, Portugalaca, Brazila i Argentine. Puno smo pričali o prekidima. Prekid ne možeš uvježbati. Prekid je ‘hoću ili neću’. Sve je stvar koncentracije i volje”, poručio je.

Povratak na Net.hr