TAKO JE GOVORIO ANTE ČAČIĆ

STARI INTERVJU NOVOG IZBORNIKA: Nije u rodu s Radimirom, a za HDZ će uvijek glasati

Dalmatinac sam, član sam HDZ-a i uvijek ću glasati za tu stranku, kazao je novoimenovani izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić prije tri godine dok je vodio Dinamo, a ni u peti mu vjerojatno nije bilo da će tri godine kasnije voditi i tzv. izabranu vrstu.

Rekao je to u intervjuu objavljenom 2. rujna 2012. na portalu Tjedno.hr, nedugo nakon što se s Dinamom u pretkolu Lige prvaka provukao kroz ušicu igle protiv bugarskog Ludogoreca, a potom i moldavskog Šerifa te uveo Dinamo u Ligu prvaka.

Od Markuševca do Lige prvaka

Tada se, zanimljivo je danas, spominjalo kako bi Čačića na uvijek vreloj klupi Dinama mogao zamijeniti onaj kojeg je baš on sada zamijenio na klupi reprezentacije. Niku Kovača, naime.

Tog ranog rujna 2012. nakon što je uveo Dinamo u Ligu prvaka, i sam je bio svjestan da je za mnoge kibice u Hrvatskoj – nogometni anonimus.

“Počeo sam u Prigorju iz Markuševca, gdje sam bio i igrač i došao sam do Lige prvaka. Proživljavam hrvatski nogometni san”, kazao je onomad.

CIRKUS U HNS-u! Čačić iz Vatrenih izbacio hajdukovca, a pozvao dinamovca

Dinamo izoliran i povlašten kao Vatikan

Ondašnje njegove opservacije o igri i taktici Dinama danas više nisu zanimljive, no neke druge opaske opet pobuđuju pažnju.

“Dinamo je kao Vatikan, mi smo u Hrvatskoj izolirani i povlašteni kao Vatikan u Rimu. Živimo znatno bolje negoli brojni drugi građani i ovdje nema razloga za nezadovoljstvo”, kazao je.

Ispričao je i kako se nakon naprasno okonačne igračke karijere u Prigorju iz Markuševca, otisnuo u trenerske vode. Pa je nakon završenog tečaja za trenera isprva trenirao matični klub, a potom još osam prvoligaških klubova. Neko vrijeme bio je pomoćnik Iliji Lončareviću na klupi reprezentacije Libije. Tada je upoznao i jednog od sinova kasnije svrgnutog i pogubljenog libijskog vladara, pukovnika Moamera Gadafija.

NISMO OTKRILI TOPLU VODU, ALI S OVIM JE SVE REČENO: Čačića gura Zdravko Mamić

ante-c48dac48dic487-serviser
Čačić je godinama imao TV servis u zagrebačkoj IliciFoto: Igor Kralj/PIXSELL

Gadafijev fini sin

“Upoznao sam samo njegovog sina Mohameda koji je bio predsjednik nogometnog saveza. Na Mediteranskim igrama smo prvu utakmicu protiv Italije izgubili, ali smo igrali odlično i nakon utakmice je došao i čestitao nam. Nije htio ući u svlačionicu nego nam je čestitao ispred, došao je s majkom, prvom Gadafijevom ženom. Mohamed je bio izuzetno fin i kulturan čovjek, sve što se piše o njemu ne odgovara istini”, rekao je Čačić prije tri godine u intervjuu portalu Tjedno.hr.

RUGAJU SE LJUDSKOJ INTELIGENCIJI: Evo što Šuker misli o negativnim reakcijama na izbor Čačića

Imao TV servis u Ilici

Čačić je završio Kineziološki fakultet, a manje je poznato da je nakon završene srednje tehničke škole ‘Ruđer Bošković’ imao i TV servis.

“Servis je bio u Ilici i radio sam to sve dok nisam postao trener Zadra, koji se tada natjecao u međurepubličkoj ligi. Otada sam profesionalni trener”, ispričao je Čačić.

SVE JE GOTOVO: Čačić već odabrao pomoćnike, vraća se i ‘kralj mikrofona’ Šimunić

Naginje desno i više cijeni Tuđmanov HDZ

Mnogi ga pitaju je li u rodu s Radimirom Čačićem.

“Nismo u rodu. Moj otac je iz Benkovca, a oni su iz drugog kraja. Radimir Čačić je dosta lijevo, a ja naginjem desno”, kazao je prije tri godine dodavši kako od sadašnjeg HDZ-a više cijeni onaj Tuđmanov, iako glasačke navike ne misli mijenjati.

Tjedno.hr / Danas.hr

Povratak na Net.hr