SRPSKI TENISAČ SE OPROSTIO: / Nekad je bio među 10 najboljih na svijetu, a sada je odlučio reći zbogom

Image
Foto: Profimedia, Newscom

Nakon završetka igrtačke karijere namjerava se posvetiti obitelji i trenerskom poslu

20.8.2019.
17:14
Profimedia, Newscom
VOYO logo

Davis Cup reprezentativac Srbije i bivši član "Top 10" društva na pojedinačnoj ATP ljestvici, 35-godišnji Beograđanin Janko Tipsarević objavio je putem društvenih mreža da će u studenom ove godine završiti profesionalnu igračku karijeru.

"Bilo je ovo sjajnih 16 godina. Poslije mnogo preispitivanja i razmišljanja o tome što mi je važno u ovoj fazi života i što me čini sretnim, odlučio sam završiti profesionalnu karijeru. Neću pisati srceparajući govor (još) koji će vas sve rasplakati, jer još ima tenisa u meni", napisao je Tipsarević, trenutačno 257. na pojedinačnoj ATP ljestvici, na svom Instagram profilu, a oproštaj od tenisa najavio je nakon nastupa na završnom turniru novog formata Davis Cupa u Madridu, koji će biti igran od 18. do 24. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otkrio planove

Tipsarević je u svojoj poruci objavio i planove za budućnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U sljedećim godinama svu svoju pozornost usmjerit ću ka porodici, mojoj akademiji i trenerskom poslu", napisao je Tipsarević i svima zahvalio na podršci.

Najbolji reknikg prije sedam godina

Tipsarević je 2012. godine došao do najboljeg renkinga u karijeri, kad je zasjeo na osmo mjesto pojedinačne ATP ljestvici. Osvojio je četiri pojedinačna ATP naslova, posljednji još 2013. godine u indijskom Chennaiju, a još sedam puta se probio do finala. Najbolji rezultat na Grand Slam turnirima ostvario je na US Openu, na kojem je 2011. i 2012. godine stigao do četvrtfinala. Bio je neizostavni član reprezentacije koja je 2010. godine osvojila Davis Cup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ozljede stopala i nogu, zbog kojih je u posljednjih šest godina propustio dvije cijele sezone te ukupno odigrao svega 50 mečeva na ATP i Grand Slam turnirima, spriječile su ga u ostvarivanju još boljih rezultata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo