banner

PUTEM INSTAGRAMA

SRNA SLOŽIO TAKTIKU ZA BORBU S KORONAVIRUSOM: Bivši kapetan na dva pisma napisao što svi obavezno moramo raditi

Legendarni desni bek živi i radi u Ukrajini

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacija Darijo Srna oglasio se putem Instagrama povodom pandemije koronavirusa. Složio je on ovom prilikom taktiku u borbi s ovom pošastio koja je poharala svijet.

“Prati ruke. Ostani doma. Uništiti protivnika. Disciplina!!!”, napisao je na latinici i ćirilici. Nekadašnji desni bek lani se, inače, vrazio u Ukrajinu gdje je postao pomoćni trener Šahtara.

U međuvremenu, Europska nogometna federacija (UEFA) u utorak će održati veliku video konferenciju s čelnicima svih 55 zemalja na kojoj će se donijeti odluka o sudbini EURO-a koji bi se ovoga ljeta trebao održati u 12 gradova u 12 zemalja.

UEFA-in predsjednik Aleksander Čeferin je na nedavnom Kongresu u Amsterdamu poručio kako ne treba razmišljati o crnim scenarijima.

“Imamo mnogo briga, poput sigurnosti, logistike i ovo je samo jedno od pitanja. Budimo optimistični i ne razmišljajmo o crnim scenarijima”, pokušao je ohrabriti Čeferin nogomet i širu javnost. Međutim, u danima koji su uslijedili ‘nevidljivi neprijatelj’ je paralizirao Europu.

Već sada je gotovo sigurno da se europska smotra najboljih reprezentacija “Starog kontinenta” neće održati u predviđenom terminu, od 12. lipnja do 12. srpnja. Europa je u okovima pandemije koronavirusa i praktički sva sportska natjecanja su stala. Pa tako i nogomet i pitanje je kada će se sve pokrenuti.

Klupska sezona je trebala završiti 30. svibnja finalnim ogledom Lige prvaka u Istanbulu, međutim prema nekim procjenama lige neće krenuti prije svibnja i nemoguće je očekivati da se sve biti završene do početka lipnja.

UEFA je najavila kako će se u utorak održati konferencija s čelnicima nogometnih saveza, Europskim udruženjem klubova (ECA), te predstavnicima europskih liga kako bi se razgovaralo o daljnjim koracima koje će europski nogomet poduzeti u kontekstu pandemije novog koronavirusa. Pitanja je puno. Od toga kako završiti nacionalna prvenstva, Ligu prvaka i Europsku ligu, zatim kvalifikacije za EURO, te samo europsko prvenstvo.

Povratak na Net.hr