SRBIJA NA HRVATSKU SA ŠEST DEBITANATA: / 'Oni će imati podršku EHF-a i toga moramo biti svjesni'

Image
Foto: AFP

Na popisu je bivši mladi hrvatski reprezentativac Stefan Vujić, a debitanti su i oba golmana (Ivanišević, Cupara) te tri lijeva vanjska (Đorđić, Jovanović, Obradović).

11.1.2018.
16:44
AFP
VOYO logo

Izbornik srpske rukometne reprezentacije Jovica Cvetković objavio je popis za Europsko prvenstvo koje se od 12. do 28. siječnja igra u Hrvatskoj. Upravo će se njegovi izabranici suprotstaviti u petak Kaubojima Line Červara. Zanimljivo je da će Cvetković suprotstaviti Hrvatskoj sa šest debitanata.

Image
PROTIV NJIH IGRA HRVATSKA: /

Srpski izbornik objavio popis rukometaša koje namjerava suprotstaviti Červarovoj družini

Image
PROTIV NJIH IGRA HRVATSKA: /

Srpski izbornik objavio popis rukometaša koje namjerava suprotstaviti Červarovoj družini

"Moram razmišljati i o sadašnjosti i o budućnosti. Ovo je najbolje što imamo. Stojim iza njih i svega što se dogodi. Ovo su dobri momci. Na kraju, što god bude ja sam taj koji kreira igru i sve negativno što se dogodi slobodno neka mi se stavi na dušu. Namjere su mi dobre, ali moja funkcija podrazumijeva da moram prihvatiti odgovornost i to ću rado napraviti. Očekujem da damo sve od sebe. Ovo je sport i svi žele biti prvi, drugi ili treći", poručio je izbornik Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvaranje s domaćinom

Potom se osvrnuo na prvu utakmicu, s Hrvatskom u rasprodanoj Spaladium Areni u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro se poznajemo. Dobra je to reprezentacija. Oni će imati pritisak domaćeg terena, ali i podršku EHF-a kao organizatori. Toga moramo biti svjesni kao i to koliko moramo biti bolji da bi slavili. To nije jedina utakmica. Moramo je gledati u sklopu sve tri utakmice koje nas čekaju. Pobjeda nad Hrvatskom ne donosi neku prednost, naprotiv, u situaciji gdje su oni domaćini može se dogoditi da pobijedite, a onda izgubite dvije ostale utakmice i ispadnete. Moramo dobro rasporediti snage koje imamo i odigrati pametno", kazao je Cvetković.

Upitan je i o velikom interesu medija za ovaj susret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez najboljeg na Hrvatsku

"Ne bi se toliko pričalo o tome da situacija između dvije zemlje nije napeta. To je stvar politike. Stalno se govori o pritisku koji imaju Hrvati. Imamo ga i mi. Zanimljivo je, igramo protiv Hrvatske u Splitu, mediji s obje strane nešto čačkaju, svi bi željeli objaviti nešto interesantno i posebno. Oprezni smo u izjavama. Nije problem što mi mislimo. To se zna. Između naših reprezentacija nema ništa loše. Momci se međusobno druže, igraju zajedno. To je sportski svijet, ali znamo kako je u politici. Ne traži se ništa pozitivno, traži se nešto loše kako bi se to moglo plasirati u javnost. Volio bih da nemamo kontakte ni s kim i razbistrimo glave, ali dobro. Kako je nama tako je i njima", smatra Cvetkoivć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbija će biti lišena pomoći kružnog napadača Rastka Stojkovića, potvrdio je izbornik.

"On je bio mjesec dana izvan trenažnog procesa. Nespreman je i ne želim riskirati njegovu budućnost. Apeliram i na njegov klub da mu omogući liječenje, odnosno, odlazak na operaciju. Što se tiče njegovog reprezentativnog statusa, on je jasan. Dok god bude želio igrati za reprezentaciju, a ja budem bio izbornik, on će svoje mjesto imati”, završio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo