IZ SUPARNIČKOG KUTA

SRBI STRAHUJU OD SPLITSKE ARENE: ‘Bilo je predivno pobijediti Hrvatsku u Beogradu, ali sada je situacija sasvim drugačija’

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će na sljedećem Europskom prvenstvu u skupini A sa Srbijom, Islandom i Švedskom.

Da je ždrijeb iznjedrio izrazito tešku skupinu slažu se i u taboru Srbije.

PRVE REAKCIJE KAUBOJA: ‘Ždrijeb je neugodan, ali i nas se svi boje i ne bježimo od uloge favorita’

“Nismo imali sreće u ždrijebu. Skupina je jako teška, ali imamo i mi svoje šanse, s Islanđanima i Šveđanima. To su momčadi kojima možemo parirati. Realan sam, s Hrvatskom će biti jako teško igrati u Splitu. Oni su veliki favoriti, ne samo grupe, nego i cijelog prvenstva. Vidim Hrvatsku u finalu s Francuzima. Cilj je prenijeti iz skupine dva boda”, rekao je Rastko Stojković u razgovoru za Balkan Handball.

“Ždrijeb je ravnomjeran, sve skupine su teške. Našu se izdvaja po tome što smo u njoj s domaćinom. Svi će protiv Hrvatske imati veći pritisak. Oni će biti motivirani i da nam uzvrate za poraz u polufinalu Europskog prvenstva 2012., kad smo ih pobijedili u predivnoj atmosferi. Pretpostavljam da će i za njih atmosfera sad biti predivna. To su utakmice zbog kojih vrijedi igrati i baviti se sportom. U takvim utakmicama sazrijevate kao igrač, u sportskom i psihološkom smislu. S jedne strane mi je drago, a s druge znam da su za nas utakmice s Islanđanima i Šveđanima odlučujući. Kad bi prenijeli dva boda, mogli bismo tražiti svoje šanse sa Bjelorusima i Norvežanima”, završio je.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr