NAJBOLJI NA SVIJETU

SPREMA SE SUKOB TITANA: Arsenal pronašao zamjenu za neuništivog Francuza?

S obzirom da raste nezadovoljstvo rezultatima najdugovječnijeg trenera u Premier ligi, Arsenea Wengera, krenula je potraga za njegovim nasljednikom na klupi Arsenala.

Iako su bivši kapetani Dennis Bergkamp i Thierry Henry među imenima koja su se spominjala, sudeći prema kladionicama najveću šansu za to ima aktualni izbornik Njemačke Joachim Loew. Britanski tabloid Metro piše da je 80 posto uplata na pitanje tko će biti novi trener Arsenala upravo bilo na ime čovjeka koji je osvojio posljednje Svjetsko prvenstvo.

“Tržište bilo relativno mirno no bilo je puno uplata na Joachima Loewa tijekom vikenda. Njemačka ovog ljeta igra na velikom turniru i poslije njega će možda doći do promjena u reprezentaciji, a Loew je veliko trenersko ime koje bi moglo zamijeniti Wengera”, rekao je za Metro Joe Crilly, glasnogovornik jedne poznate kladionice.

Joachim Loew
Joachim LoewFoto: LOIC VENANCE

Što nas čeka?

Ako Nijemac zaista sjedne na klupu Arsenala Premier liga nudila bi nevjerojatne trenerske dvoboje.

Jürgen Klopp je trenutno na klupi Liverpoola, Pep Guardiola stiže na onu Manchester Cityja, Antonio Conte prema svemu sudeći preuzima Chelsea, piše se i dolasku Josea Mourinha u Manchester United. Ne zaboravimo da su tu i stručnjaci poput Claudija Ranierija, Mauricija Pochetinha ili bivšeg hrvatskog izbornika Slaven Bilića.

Čini se da obožavatelje engleske Premier lige čeka pravi sukob trenerskih titana. Također,  bit će zanimljvo vidjeti i kako će se ponašati na tržištu igrača ovog ljeta jer je riječ o trenerima koje nogometaši poštuju i s kojima žele raditi.

Povratak na Net.hr