UMALO TRAGEDIJA U BiH

SPASIO ŽIVOT MLADOM IGRAČU: ‘Iz položaja tijela shvatio sam da nešto nije u redu’

Suci na utakmicama najčešće u prvi plan dolaze zbog loših procjena i odluka, no ovaj sudac zaslužuje sve pohvale. Na utakmici juniorske Premijer lige u BiH između Zrinjskog i Olimpika, pomoćni sudac Darko Obradović brzom je intervencijom vjerojatno spasio život mladom igraču Belminu Haliloviću.

Stoper Zrinjskog ostao je bez svijesti nakon sudara s vlastitim vratarom. I dok su ostali igrači na terenu u nevjerici gledali kako Halilović nepomično leži na travnjaku, sa strane je dotrčao pomoćni sudac i odmah krenuo spašavati unesrećenog.

‘Shvatio sam na nešto nije u redu’

“Obrambeni igrač ostao je ležati na travi, a po položaju tijela shvatio sam da nešto nije u redu. Igrao sam nogomet, nije mi prvi put da vidim takvu situaciju. Dotrčao sam instinktivno, iz straha, a kroz glavu mi je prošlo što trebam napraviti”, kazao je prisebni sudac za Dnevni avaz.

Uspio je igraču izvući jezik i tako spriječiti gušenje.

Iz trećeg puta uspio

“Pokušavao sam dva puta, bezuspješno, a onda sam krajnjim naporom uspio mu izvaditi jezik. Hvala Bogu da je sve prošlo kako treba”, dodao je sudac heroj.

Nakon završetka utakmice, mladi nogometaš nazvao je suca Obradovića i zahvalio mu na pruženoj pomoći, iako nije bio svjestan što se događalo u kritičnim trenucima na terenu.

Povratak na Net.hr