KRAJ PRIPREMA U TURSKOJ

ŠPANJOLAC SE NE ZAMARA REZULTATIMA: ‘Važnije od pobjeda bile su mi neke druge stvari’

Nogometaši Hajduka slavili su i u posljednjem posljednjem prijateljskom ogledu na pripremama u turskom Beleku.

Pobijedili su makedonskog prvaka Vardara rezultatom 1:0 i s tri pobjede uspješno zaključili turski dio priprema. Nakon susreta trener Joan Carrillo za službenu se stranicu osvrnuo na utakmicu i pripreme.

POBJEDNIČKI KRAJ PRIPREMA U TURSKOJ: Hajduk nakon Ukrajinaca i Slovaka srušio i Makedonce

“Vardar je jaka momčad, makedonski prvak koji je igrao kvalifikacije za Ligu prvaka. Moji igrači su djelovali kompaktno, na travnjaku su pokazali da su momčad protiv kojega je jako teško stvoriti puno izglednih prilika. Vratari na obje strane nisu imali puno posla, mislim da su ukupno trebali reagirati najviše tri ili četiri puta”, kazao je Carrillo.

Zadovoljan viđenim nakon odrađenih priprema.

“U završnici četvrtog tjedna vrlo intenzivnih priprema normalno je da je momčad umorna, treniralo se dvaput dnevno, logično je da nedostaje svježine u napadačkom dijelu igre. Najvažnije je stoga da su svi igrači prepoznali da imamo prostora za napredak te da smo na putu ostvarenja zacrtanih ciljeva u fizičkom i taktičkom smislu. Mislim da je momčad mnogo napravila u tom smjeru, zadovoljan sam ostvarenim na pripremama u Turskoj. Radili su zaista dobro tijekom sva četiri tjedna trenažnog procesa, od okupljanja u Splitu pa sve do danas. Pred nama su još dva tjedna rada do prve utakmice u nastavku sezone, još ćemo napredovati”, dodao je te je nastavio.

” Rezultati u pripremnim utakmicama protiv Dnipra (2:0), Trenčina (4:2) i Vardara (1:0) nisu u prvom planu, bitno je da momčad igrački napreduje i da ono što svakodnevno uvježbavamo uspijevamo prenijeti na teren. Važno mi je bilo ponašanje momčadi na travnjaku i kad ne povedemo odmah na početku utakmice. Strpljivo smo gradili svoju igru i nagrada je došla u drugom poluvremenu. Pripremama u Beleku momčad je učinila jedan veliki korak naprijed”, završio je trener Hajduka.

Povratak na Net.hr