NASTAVAK PRIČE

SOUDANI REAGIRAO NA PROZIVKE CIBALIJINOG TRENERA: ‘Opsovao sam, ali ne Bradašića koji ostaje etiketiran kao rasist’

“Iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom – Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice”, napisao je Soudani

DRUGA STRANA PRIČE: ‘Soudani mi je psovao majku, a ja sam reagirao i dodao pridjev koji nisam trebao’

Hilal Soudani s dva je gola bio je heroj Dinamove pobjede u Vinkovcima od 2-0, ali na tu je utakmicu bačena sjena zbog incidenta u tunelu nakon posljednjeg sučevog zvižduka.

Došlo je do naguravanja između Alžirca i kondicijskog trenera Hrvoja Bradašića, a delegat susreta Ivan Jurina zapisao je u službeni zapisnik da je Bradašić rasistički vrijeđao najboljeg strijelca prve HNL.

‘U afektu sam dodao pridjev…’

I to rasističko vrijeđanje bilo je glavna tema posljednja dva dana, a u ponedjeljak se o svemu odlučio oglasiti i Bradašić na svojem Facebook profilu. Tamo je objasnio kako mu je Soudani pri slavlju prvog gola opsovao majku, a trener Cibalije želio je to razjasniti s njim nakon utakmice te mu je, kako je sam napisao, jedan pridjev izletio u afektu te se zbog toga ispričava.

“Nažalost, ja sam u afektu dodao pridjev koji nisam trebao i iskreno mi je žao zbog toga te, ako sam uvrijedio Soudanija ili bilo kojeg drugog igrača Dinama druge rase ovim putem im se ispričavam. Rasizam nema veze s ovim sukobom te dio koji se odnosi na vrijeđanje po rasnoj osnovi dio je afekta, a ja nemam ništa protiv Soudanija kao pripadnika druge rase te nije to povod i razlog svađe”, pojasnio je Bradašić.

A nije trebalo mnogo vremena da se o cijeloj situaciji oglasi i sam Soudani koji je svoje viđenje situacije objavio na svom Instagram profilu, a kojeg vam donosimo u cjelosti.

View this post on Instagram

Iako su me mediji tražili cijelu nedjelju, nisam htio reagirati. Ono što se dogodilo u Vinkovcima sam potisnuo duboko u sebi. Iz Slavonije sam za Zagreb ponio prekrasnu sliku koja me dočekala nakon utakmice; druženje s djecom na stadionu te posjet našim navijačima u Jarmini. Mnogi će se možda čuditi, ali ja silno volim doći u Slavoniju. Volim te temperamentne i ponosne ljude i ne marim za poneku uvredu što čujem jer svatko se bori za sebe. Ne bih se osvrnuo i na onu uvredu od gospodina Bradašića, onu prvu koja je pala neposredno prije našeg gola kada sam nakon duela sa Soldom otrčao po loptu kako bi što prije izveli prekid. Gospodin je zagrijavao igrače Cibalije te iskoristio priliku da me 'počasti' arsenalom uvreda. Nisam se osvrnuo. Vrijeđali su me i s njihove klupe, posebno pomoćni trener Tomić ali i to mogu oprostiti jer je bilo u žaru borbe. Mi se borimo za naslov, oni za ostanak u ligi. Da, istina je da sam nakon prvog gola glasno opsovao, ali nikoga osobno. Bio je to izraz olakšanja jer smo konačno uspjeli probiti obranu domaćina u utakmici koja nam puno znači. Uz sav respekt prema liku i djelu gospodina Bradašića, on je uvjerljivo zadnja osoba na svijetu koja bi mi pala na pamet u trenutku dok slavim gol. Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom – Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice. Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim ljudima koji su mi nakon utakmice uputili riječi podrške. Ljudima iz Dinama koji su stali uz mene, mojim suigračima i vodstvu kluba. Posebno hvala ljudima iz Vinkovaca i Cibalije te predsjedniku Kuterovcu koji mi je uputio ispriku u ime kluba. Veliko hvala navijačima iz Jarmine čija je podrška bila dovoljna da spomenuti gospodin Bradašić postane nebitan. A novi susret s Vinkovcima, gradom kojem se posebno veselim, zakazujem 23. svibnja u final

A post shared by Hillal Soudani (@hillalsoudani) on

‘Opsovao sam, ali nikoga osobno’

“Iako su me mediji tražili cijelu nedjelju, nisam htio reagirati. Ono što se dogodilo u Vinkovcima sam potisnuo duboko u sebi.

Iz Slavonije sam za Zagreb ponio prekrasnu sliku koja me dočekala nakon utakmice; druženje s djecom na stadionu te posjet našim navijačima u Jarmini. Mnogi će se možda čuditi, ali ja silno volim doći u Slavoniju. Volim te temperamentne i ponosne ljude i ne marim za poneku uvredu što čujem jer svatko se bori za sebe.

Ne bih se osvrnuo i na onu uvredu od gospodina Bradašića, onu prvu koja je pala neposredno prije našeg gola kada sam nakon duela sa Soldom otrčao po loptu kako bi što prije izveli prekid. Gospodin je zagrijavao igrače Cibalije te iskoristio priliku da me ‘počasti’ arsenalom uvreda. Nisam se osvrnuo. Vrijeđali su me i s njihove klupe, posebno pomoćni trener Tomić, ali i to mogu oprostiti jer je bilo u žaru borbe. Mi se borimo za naslov, oni za ostanak u ligi.

Da, istina je da sam nakon prvog gola glasno opsovao, ali nikoga osobno. Bio je to izraz olakšanja jer smo konačno uspjeli probiti obranu domaćina u utakmici koja nam puno znači. Uz sav respekt prema liku i djelu gospodina Bradašića, on je uvjerljivo zadnja osoba na svijetu koja bi mi pala na pamet u trenutku dok slavim gol.

‘Pokazao je svoje pravo lice’

Sve što se dogodilo nakon utakmice već je opisano u izvješću delegata. Na spomenutog gospodina Bradašića više neću trošiti riječi. Nije vrijedan spomena. I iskreno, svejedno mi je koju će kaznu dobiti jer znam da će mu najveći teret biti što je u 2018. godini etiketiran kao rasist. Kada se cijeli svijet bori protiv toga, kada Fifa i Uefa rade kampanje protiv rasizma, kada se svi zgražaju nad tim pojmom – Hrvoje Bradašić u subotu je pokazao svoje pravo lice.

Htio bih iskoristiti ovu priliku da se zahvalim svim ljudima koji su mi nakon utakmice uputili riječi podrške. Ljudima iz Dinama koji su stali uz mene, mojim suigračima i vodstvu kluba.

Posebno hvala ljudima iz Vinkovaca i Cibalije te predsjedniku Kuterovcu koji mi je uputio ispriku u ime kluba.

Veliko hvala navijačima iz Jarmine čija je podrška bila dovoljna da spomenuti gospodin Bradašić postane nebitan. A novi susret s Vinkovcima, gradom kojem se posebno veselim, zakazujem 23. svibnja u finalu”, napisao je Soudani.

 

Povratak na Net.hr