OGLASILA SE I PODRAVKA

ŠOŠTARIĆ: ‘Plačem i jecam, ne mogu doći k sebi… Njegov utjecaj ne može se opisati riječima. Jedan od najboljih igrača koje je rukomet ikad vidio’

Vijest o smrti legende šokirala je sve

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša svih vremena i ugledni rukometni trener, Zlatko Saračević, umro je nakon što je njegova ekipa u derbiju hrvatskog prvenstva u Koprivnici pobijedila Lokomotivu s 32-29 i napravila veliki korak prema novom naslovu prvakinja.

Saračević se radovao pobjedi svojih igračica, no nakon utakmice mu je pozlilo nakon čega je hitno prevezen u koprivničku bolnicu. Nažalost, liječnici ga nisu uspjeli spasiti i Saračević je preminuo nakon što nije uspio pokušaj oživljavanja.

“Prije tri godine, po prvi puta je postao trener ženske rukometne ekipe i to najtrofejnijeg ženskog rukometnog kluba Podravka Vegete. Za njega je to, kako je uvijek govorio bio velik izazov, koji je prihvatio i svakim je danom pokazivao da živi s ovim malim gradom i ljudima.

Danas je svoju ekipu vodio u još jednoj važnoj utakmici koju su pobijedile za svog trenera koji je beskrajno vjerovao u njih. Pratio je svaki njihov korak i gotovo tri godine prolazio sve tuge i radosti zajedno s njima. Bio je to posljednji zagrljaj s ekipom koju je obožavao i s kojom je ostvario velike rezultate.

Najveću bol ostavio je svojoj predivnoj supruzi Korneliji, koja je bila njegova velika podrška i snaga kroz život. Ovim putem u ime cijelog Rukometnog kluba Podravka s.d.d., svih zaposlenika i igračica izražavamo najiskreniju sućut supruzi Korneliji, sinu Noelu i kćeri Anji te ostaloj ožalošćenoj obitelji i prijateljima.

Mi ćemo ga pamtiti kao velikog čovjeka koji je puno napravio za hrvatski rukomet, a posebno po velikom tragu koji je ostavio u Rukometnom klubu Podravka!, poručili su iz kluba.

A nakon ove vijesti oglasio se i trener Lokomotive Nenad Šoštarić.

“Ne mogu…. Ne znam što bih vam rekao, plačem i jecam, ne mogu doći k sebi…! Čovjek je posvetio život rukometu, njegov utjecaj ne može se izmjeriti, ne može se opisati riječima… Sarač je bio prvi pravi ljevak pucač kojeg je Hrvatska imala, ostavio je ogroman trag. Jedan od najboljih igrača koje je rukomet ikad vidio, zapamtite to”, rekao je Šoštarić za Sport klub , trener Lokomotive i izbornik ženske rukometne reprezentacije.

Povratak na Net.hr