ŠOKOVI U NBA NE PRESTAJU: / Legenda umjesto legende u San Antoniju, Hrvat Bogut odlazi u Dallas

Image
Image

Dolazak Kevina Duranta u Golden State Warriorse uzrokovao je "tektonske poremećaje" u NBA ligi, a serija tradeova i novih ugovora se nastavlja.

5.7.2016.
6:45
VOYO logo

Ipak, posebno mjesto i pozornost zaslužuje Tim Duncan. Legendarni košarkaš San Antonio Spursa je, tvrde dobro informirani izvori iz NBA lige, pred objavom o igračkoj mirovini u koju odlazi s pet naslova prvaka.

Gasol umjesto Duncana

Spursi su se pobrinuli za njegovu zamjenu, iz Chicaga dovode Pau Gasola. također veterana, ali ipak četiri godine mlađeg od legendarnog Duncana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolski košarkaš već je 15 godina u NBA ligi, s Lakersima je osvojio dva naslova, a posljednje dvije sezone proveo je u Chicago Bullsima.

San Antonio će mu za dvije godine (druga je opcija), isplatiti 30 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milwaukee, Golden State, Dallas

Hrvatima će posebno biti zanimljiva vijest da iz Warriorsa odlazi Andrew Bogut, austarlski košarkaš hrvatskih korijena. Warriorsi su se oslobodili njegovog 11 milijuna dolara vrijednog ugovora, a njegov novi klub je Dalllas.

Bogut je 2005. godine izabran kao prvi na NBA draftu i prvih je sedam sezona proveo u Milwaukee Bucksima koji su ga potom razmijenili u Golden State gdje je igrao posljednje tri sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Australski reprezentativac ozlijedio je koljeno u 5. utakmici finala protiv Clevelanda, propustio ostatak finalne serije u kojoj su Cavsi preokrenuli 1-3 i osvojili prvi naslov u povijesti franšize.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Dallas bi trebao još jedan igrač Golden Statea. Kako navode američki mediji, novi član Mavericksa postat će Harrison Barnes. Logično, na njegovoj poziciji Warriorsi sad imaju Duranta.

No, neće Barnes loše proći. Za četverogodišnji ugovor trebao bi inkasirati čak 94 milijuna dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo