SOKOLOVIĆ DEVETI U SUPERKOMBINACIJI: / 'Ovo je moj najbolji rezultat i naravno da sam zadovoljan'

Image
Foto: AFP

Na startu se pojavilo 30 skijaša, a nakon superveleslaloma odustalo ih je osam.

13.3.2018.
11:10
AFP
VOYO logo

Četvrtog dana natjecanja na 12. Zimskim paraolimpijskim igrama u Pjongčangu najbolji hrvatski paraolimpijac 29-godišnji alpinac Dino Sokolović u superkombinaciji za sjedeće skijaše zauzeo je deveto mjesto.

Sokolović je u superveleslalomu bio 15. s vremenom od 1:31.65, da bi nakon slaloma s ukupnim vremenom od 2:20.72 zauzeo odlično deveto mjesto, a njegov zaostatak za pobjednikom Nizozemcem Jeroenom Kampschruerom iznosi 9,13 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemcu zlato

Nizozemac Kampschreur je do zlata doskijao s vremenom 2:11.59, srebrni je bio Francuz Frederic Francois (2:12.91), dok je broncu osvojio Norvežanin Jesper Pedersen (2:13.74). Na startu se pojavilo 30 skijaša, a nakon superveleslaloma odustalo ih je osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Superveleslalom sam nešto bolje odvezao nego prije dva dana. U ovom trenutku odskijao sam svoj najbolji superveleslalom i nisam mogao brže od toga. Međutim, to nije bilo dovoljno za borbu za medalju. U slalomu sam išao dati sve od sebe, ali sam napravio nekoliko grešaka pa sam nekoliko puta otišao preširoko oko vrata. Znam da mogu bolje, a današnji slalom mi je bio dobar trening za paraolimpijsko slalomsko nadmetanje. Deveto mjesto je moj najbolji rezultat na svim paraolimpijskim igrama na kojima sam nastupio i naravno da sam s time zadovoljan.

Danas sam po brzini otpeljao četvrti ili peti slalom što nije loše, ali imam još dosta prostora za napredak i zato smatram da imam šanse u slalomu, a u sutrašnjem veleslalomu idem nastupiti pa što bude. Na subotnji slalom gledam pozitivno i dat ću sve od sebe i veselim se toj utrci, ali slalom je velika lutrija i tu se nikad ne zna tko će osvojiti medalje, a konkurencija je iznimno jaka i desetak skijaša natjecat će se za mjesta na pobjedničkom postolju. Ono što mi ulijeva dodatno samopouzdanje je sama konfiguracija staze koja mi odgovara. Treba ući u utrku hladne glave, ali maksimalno nabrijan i svakako dati sve od sebe. Jedino se tako može doći do dobrog rezultata", zaključio je Dino Sokolović

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike