ŠOKANTNO PRIZNANJE LIVERPOOLOVE LEGENDE: / 'Morao sam ubijati i to će me proganjati do kraja života'

Image
Foto: AFP

Legenda je otkrila nepoznate detalje iz mladosti.

22.9.2018.
15:04
AFP
VOYO logo

Bivši vratar Liverpoola Bruce Grobbelaar (60), koji je na Anfieldu boravio od 1981. do 1994., otkrio je u intervjuu za BBC šokantne detalje iz mladosti. Naime, njegova životna drama počela je 1978. kada je imao 21 godinu. U to vrijeme Grobblelaar, koji je rođen u Južnoafričkoj Republici, regrutiran je radi služenja vojnog roka u Rodeziji.

Mučna iskustva

Trebao je u uniformi provesti 11 mjeseci, ali ju je na kraju nosio dvije godine, i to do kraja tamošnjeg građanskog rata. Kako sada kaže nogomet ga je spasio jer je u tom ratu bio prisiljen ubijati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada jednom ubiješ čovjeka više nisi ista osoba. Moraš živjeti s posljedicama do kraja života", priznao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao je da je bio izviđač koji je išao duboko u neprijateljsku pozadinu te da je tijekom rata vidio tri prijatelja kako ginu, kao i to a je a i sam sam bio prisiljen ubijati.

"Strašne uspomene na to me ne proganjaju me više toliko, ali i danas se ponekad budim usred noći okupan hladnim znojem pogotovo kad provedem neko vrijeme s prijateljima u Africi koji vole pričati o tome", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nogomet mi je spasio život. Kad sam izašao iz vojske, posvetio sam mu se u potpunosti i to mi je pomoglo da manje razmišljam o onome što se događalo", ispričao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj bivši nogometaš s Liverpoolom je u 13 godina osvojio isto toliko velikih trofeja uključujući šest naslova engleskog prvaka i jedan europski Kup prvaka.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo