RASKOL U CIBONI

ŠOK POD TORNJEM: Cibona prodala Antu Žižića, ogorčeni Aco dao ostavku!

Najbolji igrač Cibone Ante Žižić više nije član Cibone, 19-godišnji centar prodan je bogatoj turskoj Darušafaki! Revoltiran tim potezom, u kojemu su ga nadglasali ostali članovi Upravnog odbora, Aleksandar Petrović podnio je ostavku na sve funckije u klubu.

Sažetak je to burnih događaja “Božića u Ciboni”. Najtrofejiniji hrvatski klub u teškoj je financijskoj situaciji i primoran je prodati najboljeg igrača. Žižić je trenutačno vodeći u poretku za najkorisnijeg igrača ABA lige, a njegov odlazak oslabjet će Cibonu.

‘Ne može nam novac uvijek biti motiv’

Turski euroligaš ponudio je odštetu koja je prevagnula na stranu odlaska, no s takvom se odlukom nije mogao pomiriti prvi čovjek kluba Aleksandar Petrović.

“Ne može nam uvijek novac biti motiv, mora biti i rezultat”, kazao je Aco u trenutku kad se Cibona bori za ulazak u prvih četiri u regionalnoj ligi.

“Nemam namjeru preuzeti odgovornost za ovo”

“Ne slažem se s tim potezom, nemam namjeru preuzimati odgovornost za ovo. S obzirom da je KK Cibona odlučila prodati Žižića u trenutku kada treba odigrati utakmice protiv Mornara i Partizana te na taj način ugrozila svoje sportske interese podnosim ostavku na mjesto Izvršnog dopredsjednika, člana Skupštine te predsjednika UO KK Cibona”, izjavio je Petrović.

Žižić je, prema prvotnom dogovoru trebao ostati u Ciboni do kraja sezone, a onda otići u NBA ligu, u Boston koji ga je izabrao na draftu ove godine. No, netko u “tornju” nije htio čekati…

“U Žižićevom ugovoru postoji NBA otkupna klauzula od 675 tisuća dolara pa prodaja u ovom trenutku nije bila nužna”, dodao je dosad glavni Cibonini operativac.

Mladi centar trebao je otputovati s momčadi na gostovanje u Bar, gdje Cibona u utorak igra protiv Mornara, no dok je momčad bila u zračnoj luci Pleso, potvrđen njegov odlazak pa se Žižić vratio u klub.

Cibona se za ovu sezonu može pozdraviti s bilo kakvim ambicijama, ali, eto, u “tornju” su barem skupili za “božićnicu” i još se malo udaljili od slike ozbiljnog kluba…

GKK Sibenik - KK Cibona

“Ova situacija će doprinijeti financijskoj stabilnosti kluba”

Klub iz Savske oglasio se priopćenjem:

“Nije tajna da se mnogi klubovi zanimaju za 19-godišnjeg Žižića. KK Cibona je iznimno ponosna i sretna što stvara takve igrače kao što je Žižić, za koje se bore mnogi europski, ali i NBA klubovi, što ujedno potvrđuje kvalitetu rada kluba s mlađim dobnim skupinama. Ova situacija će svakako doprinijeti stabilnosti i financijskoj situaciji kluba. Otvorit će se i prilika za mlađe igrače iz klupskog pogona kako bi se pokazali kao što je to učinio i sam Žižić prije dvije godine. Pred Antom su veliki izazovi i ambicije. Kako god završila ova priča mi smo ponosni na njega te s veseljem gledamo na njegovu blistavu košarkašku budućnosti”, stoji u priopćenju kluba nakon kojeg je uslijedila Petrovićeva ostavka.

Povratak na Net.hr