CRNI DAN ZA NOGOMET: / Preminuo je legendarni Johan Cruyff

Image
Foto: AFP

Legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff preminuo je danas od posljedica raka pluća. Vijest o smrti potvrđena je na njegovoj službenoj stranici.

24.3.2016.
13:57
AFP
VOYO logo

Cruyff je ikona nizozemskog nogometa, a tijekom bogate karijere izgradio je legendarni status u Ajaxu i Barceloni. `Johan Cruyff (68) mirno je preminuo 24. ožujka u Barceloni nakon borbe s rakom. S velikom tugom vas molimo da poštujete privatnost obitelji tijekom vremena tugovanja`, stoji u kratkoj objavi na njegovoj službenoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvojio je tri uzastopna naslova prvaka Europe s Ajaxom, a nakon toga je Barcelonu predvodio do osvajanja prvog europskog naslova 1992. Cruyff je reprezentaciju vodio do finala Svjetskog prvenstva 1974., u kojem su poraženi od Zapadne Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U veljači Cruyff je izjavio da " vodi 2-0 u utakmici protiv raka" i da je siguran da će na kraju pobijediti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni nogometaš karijeru je započeo u Ajaxu, a nastavio u Barceloni u kojoj je proveo pet godina. U kasnijoj fazi karijere 1979., kao 30-godišnjak, odlazi u SAD gdje je igrao je za Los Angeles Aztecse i Washington Diplomats. 1891. se vraća u Europu, gdje je igrao za španjolski Levante te nizozemske klubove Ajax i Feyenoord.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo