SLUČAJNO ILI NE: / Messi se spasio zatvora, sva je krivnja na ocu!

Image
Foto: AFP

Lionel Messi može mirnije spavati, španjolske vlasti su odustale od optužbi zbog porezne prijevare protiv najveće zvijezde Barcelone.

6.10.2015.
16:28
AFP
VOYO logo

No, izgleda da bi mogao nastadati njegov otac. Njegova optužnica i dalje stoji, te ukoliko se proglasi krivim, JorgeuMessiju prijeti 18 mjeseci zatvora i kazna od dva milijuna dolara. Nogometni genijalac i njegov otac su bili otpuženi da su oštetili španjolsku državu neplaćanjem poreza u iznosu četiri milijuna eura.

Tužitelji smatraju da je otac koristio 'offshore tvrtke' u Belizeu i Urugvaju kako Leo ne bi trebao plaćati porez na svoje prihode između 2007. i 2009. godine. Odvjetnički tim Messijevih je istaknuo kako Leo 'nikad nije potrošio niti minutu svog života na očeve poteze, te da ih nije nikad niti pročitao'. Visoki sud u Barceloni još je u lipnju presudio kako nogometašu ne može biti opravdanje da 'nije znao što se događa s njegovim financijama'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kad ste najbolji nogometaš svijeta, sve je moguće. Sad će sve biti svaljeno na oca koji je 'sam kontrolirao Leove financije', a argentinski genijalac se opet izvukao. Podsjetimo, obitelj Messi je još 2013. godine dobrovoljno uplatila pet milijuna eura u španjolski proračun kako bi nadoknadila neplaćeni porez plus pripadajuće kamate.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo