SLJEME DOBILO ZELENO SVJETLO: / Utrke će se sigurno održati, pogledajte kako izgleda Crveni spust

Image
Foto: Facebook/Skijalište Sljeme

Od četvrtka do subote, kada je najavljeno sljedeće zahlađenje, planira se zasnježenje Zelenog spusta kako bi i on bio spreman za trening staze.

25.12.2017.
20:44
Facebook/Skijalište Sljeme
VOYO logo

Crveni spust na Sljemenu i službeno je danas na FIS-ovoj kontroli dobio zeleno svjetlo za održavanje utrka vjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2018. potvrdili su iz organizacije. U svom priopćenju navode kako su to potvrdili Emmanuel Couder, direktor FIS Svjetskog kupa za tehničke discipline za muškarce i Gorazd Bedrač, predstavnik FIS-a, koji su stigli u snježnu kontrolu, obveznu za sve organizatore utrka FIS Svjetskog kupa.

Predstavnici FIS-a su bili zadovoljni sa stanjem slalomske staze na Sljemenu te su pohvalili organizatora i djelatnike skijališta Sljeme zadužene za pripremu staze. Zahvaljujući njihovom trudu Crveni spust je bio spreman i prije planiranog termina FIS-ove kontrole, pa je dobio „zeleno svjetlo“ za utrke 3. i 4. siječnja dan ranije od očekivanog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vrlo sam zadovoljan viđenim na Sljemenu i trenutnim stanjem Crvenog spusta pa danas nismo trebali razgovarati o potvrdi održavanja ili eventualnom otkazivanju utrke. Razgovaralo se isključivo o planu završne pripreme staze kako bi najbolje svjetske slalomašice i slalomaši 3. i 4. siječnja na Sljemenu imali što bolje uvjete“, rekao je Emmanuel Couder.

Dovoljno snijega

Trenutno na Crvenom spustu ima između 80 i 120 centimetara utabanog, kompaktnog snježnog pokrivača što je dovoljno da izdrži i eventualnu južinu. Završno prepariranje staze biti će obavljeno u četvrtak navečer i petak kada će se staza dodatno injektirati vodom kako bi što bolje izdržala sve slalomašice i slalomaše te im omogućila što jednakije uvjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Također, od četvrtka do subote, kada je najavljeno sljedeće zahlađenje, planira se zasnježenje Zelenog spusta kako bi i on bio spreman za trening staze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Crveni spust je u odličnom stanju i ovih dana na njemu treniraju i naši najbolji slalomaši i slalomašice koji će nastupiti na Snježnoj kraljici kako bi što bolje isprobali stazu“ – rekao je Vedran Pavlek, direktor Organizacijskog odbora SQT.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u srijedu, 3. siječnja, s početkom prve vožnje u 13.00 i druge u 16.30 sati, dok je muška slalomska utrka na programu u četvrtak 4. siječnja i to sa startom prve vožnje u 12.45, a druge u 16.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo