OI

NEVJERICA

SLAVNU AMERIKANKU ODGAĐANJE OI JAKO JE POGODILO: 23-godišnjakinja je namjeravala u mirovinu nakon Tokija, ali sada joj se sve poremetilo

‘Sjela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali bit će bolje’, opisala je Simone svoju reakciju kada je čula za odgodu

Dvadesettrogodišnja američka gimnastičarka Simone Biles, četverostruka olimpijska pobjednica otkrila je da je “plakala” kada je saznala da su OI u Tokiju odgođene za 2021., čime su dovedeni u pitanje njeni planovi o povlačenju te da će joj to biti “psihički” teško podnijeti idućih godinu dana.

PRVI, A MOŽDA I ZADNJI PUT ŽIVIMO OVAKO NEŠTO: Preko noći smo poraženi, ali ovo je i prilika koju ne smijemo propustiti. Nastaje novi svijet

“Kada sam saznala za odgodu najprije nisam znala što misliti. Sjela sam i zaplakala. U tom trenutku je bilo teško, ali bit će bolje”, objasnila je 23-godišnja gimnastičarka u izjavi za NBC.

Ta godina će imati utjecaja na mene’

Biles smatra da je takva odluka o odgodi zapravo dobra kako bi se uvjerili da su svi u SAD-u u svijetu dobro, ali je teška za prihvatiti jer je ona najavila da će se nakon OI u Tokiju 2020. umiroviti. Odgoda od godinu dana znači da pred njom sada stoji još jedna godina natjecanja.

ZNA SE KADA ĆE SE ODRŽATI OTKAZANE OLIMPIJSKE IGRE: Objavljen je točan datum početka velikog natjecanja

“Fizički ne sumnjam da će moji treneri znati me dovesti u formu za OI 2021., ali sada mislim da će još ta jedna godina imati utjecaja na mene kao i na većinu sportaša”, dodala je Biles.

Najtrofejnija je

Ona je prošle godine na svjetskom prvenstvu u Stuttgartu postala gimnastičarka s najviše medalja u povijesti na svjetskom nivou (gimnastičari i gimnastičarke) s ukupno osvojenih 25 odličja  (19 zlata, tri srebra i tri bronce).

Na OI u Rio de Janeiru 2016., jedinim na kojima je sudjelovala, osvojila je zlato u pojedinačnoj konkurenciji i ekipno na parteru i konju s hvataljkama te broncu na gredi.

Odgođene OI u Tokiju održat će se sljedeće godine od 23. srpnja do 8. kolovoza.

Povratak na Net.hr