STREPI OD HRVATSKE

SLAVNI ISLANDSKI KOMENTATOR POKLONIO SE HRVATU ‘Malo je takvih igrača na svijetu’

U subotnjoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Hrvatske, Islanđani neće moći računati na svoju najveću zvijezdu. Ne, nije riječ o Alfredu Finnbogasonu i Kolbeinnu Sigthórssonu, već o poznatom sportskom komentatoru Gudmunduru Benediktssonu.

Popularni Gummi Ben uveseljavao nas je svojim urlanjem za vrijeme Eura, na kojemu je Island došao do četvrtfinala, a snimke njegovih prijenosa na YouTubeu je pogledalo više od pet milijuna ljudi.

No, Islanđani će biti bez svojeg jakog “igrača” u Zagrebu, na praznom Maksimiru, na subotnjoj utakmici koja počinje u 18 sati.

Island nikad nije igrao pred praznim tribinama

“Neću prenositi utakmicu u Zagrebu, pratit ću utakmicu u Islandu, već okupljam društvo za to. Čudim se da nema gledatelja, Island nikad nije igrao u takvom ozračju”, kazao je Benediktsson koji smatra da su šanse ipak na strani Hrvatske koja je izbacila Islanđane i iz dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP 2014.

Pogotovo nakon Modrićevog povratka među Vatrene.

‘Nisam sretan što se Modrić oporavio’

“Nisam sretan što se  Modrić oporavio, igrača kao što je on nema puno u svijetu. Pakleno je dobar igrač. Čeka nas teška utakmica u Maksimiru, bio bih jako zadovoljan da osvojimo bod. Hrvatska je jedna od najbolih reprezentacija svijeta”, dodao je Gummi Ben koji ne priznaje da u domovini ima status zvijezde.

“Nema ‘celebrityja’ na Islandu, mala smo država, svi se poznajemo. No, priznajem da mi se život promijenio i to na bolje. Više putujem po svijetu, gostujem u emisijama. Došao bih i u Hrvatsku da moja tv-kuća nije izgubila prava prijenosa”, zaključio je Benediktsson.

 

 

Povratak na Net.hr