'ILI JESMO ILI NISMO'

SLAVLJE U SPLITU: Navijači preuzeli četvrtinu Hajdukovih dionica i postali suvlasnici najdražeg kluba

Veselo i svečano je danas u Splitu, više tisuća Hajdukovih navijača okupilo se na Pjaci kako bi proslavili potpisivanja ugovora kojime Udruga Naš Hajduk postaje suvlasnik 24,53 posto dionica HNK Hajduka.

Povijesni trenutak je to za članove kluba koji su postali djelomični vlasnici najdražeg kluba.

“Okupili smo se iz dva razloga. Prvi je ugovor s Tommyjem o kupnji dionica, a drugi je početak prikupljanja sredstava u akciji ‘Ili jesmo ili nismo’, rekao je Ivan Rilov, glavni tajnik udruge Naš Hajduk.

Otkupili dionice koje nisu u vlasništvu Grada

“Sve je krenulo od očeve ideje da otkupimo dionice koje nisu u vlasništvu Grada. Tommyjeva namjera nikad nije bila kupiti većinski paket ni postati vlasnikom. Ovime smo pokazali da navijači u nama imaju najvećeg partnera i želim im puno uspjeha u prikupljanju sredstava”, dodao je Zoran Mamić, potpredsjednik Uprave trgovačkog lanca Tommy, najvećeg Hajdukovog sponzora.

Javio se Pašalić

Navijačima se putem videozida javio bivši igrač Hajduka Mario Pašalić koji trenutačno igra za Milan.

“Podržavam ideju narodnog kluba i pozivam vas da se uključimo u akciju ‘Ili jesmo ili nismo’, a ja znam da jesmo. Hajduk iznad svega, Hajduk ispred svih”, poručio je Pašalić.

Posebno dirljiv trenutak bio je kad su djeca iz vrtića Tratinčica otpjevali “Bili su bili”.

Na svečanosti su se okupili i Hajdukovi prvotimci, spremni za druženje s navijačima uoči današnjeg derbija protiv gradskom suparnika Splita, na Poljudu u 17 sati.

 

Povratak na Net.hr