banner

SVJETSKI KUP

[VIDEO] VOŽNJA IZ SNOVA HRVATSKOG SKIJAŠA: Pogledajte savršenu izvedbu Filipa Zubčića, možda vrijednu i malog Globusa

Francuski je skijaš imao najbolje vrijeme i nakon druge vožnje 2:41.96, dok zaostatak Zubčića za njim iznosi 45 stotinke

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je drugo mjesto u veleslalomu kojeg su skijaši u ponedjeljak vozili za Svjetski kup u Hinterstoderu, dok je pobjednik Francuz Alexis Pintaurault.

Francuski je skijaš imao najbolje vrijeme i nakon druge vožnje 2:41.96, dok zaostatak Zubčića za njim iznosi 45 stotinke (2:42.41). Treći je Norvežanin Henrik Kristoffersen s vremenom 2:42.68 i zaostatkom od 72 stotinke za pobjednikom.

Zahvaljujući ovom rezultatu Zubčić je u poretku veleslalomaša ostao na trećem mjestu sa 368 bodova, dvadeset manje od Pintauraulta koji je na drugom mjestu i 26 manje od Kristoffersena koji je preuzeo vodeću poziciju od Slovenca Žana Kranjeca sa 394 boda. Do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma, u Kranjskoj Gori je velelsalom na rasporedu 14. ožujka, a 21. ožujka na završnici Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo.

ProfimediaFoto: Profimedia

Sjajnu vožnju hrvatskog skijaša pogledajte OVDJE.

U ukupnom poretku vodeću je poziciju preuzeo Pintaurault sa 1148 bodova nakon današnje pobjede, Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde je pao na drugo mjesto sa 1122 bodova, a treći je Kriostoffersen sa 1041 bodom. Zubčić je u ukupnom poretku skijaša 14. sa 475 bodova.

Povratak na Net.hr