VIDEO: / Ivica napravio čudo već u prvoj utrci!

Nakon skijašica u subotu, svoju su novu sezonu Svjetskog kupa u nedjelju otvorili i najbolji svjetski skijaši.

23.10.2011.
15:58
VOYO logo

Nakon prve vožnje je branitelj naslova Svjetskoga kupa bio tek 18., no u nastavku veleslaloma je bio sjajan. Daleko bolje i sigurnije je vozio drugu, negoli prvu vožnju, kada je napravio i jednu krupnu pogrešku. U drugom je laufu djelovao goropadno na stazi, pa je tako i u cilj ušao kao najbrži. Posebno je bio dobar u donjem dijelu staze, a vodstvo je držao sve do najbolja četiri skijaša iz prve vožnje!

S trona je Ivicu Kostelića skinuo tek mladi Francuz Alexis Pinturault, koji je na kraju završio kao drugi. Imao je Pinturault šansu pobijediti prvi put u karijeri u nekoj utrci Svjetskog kupa, no takvo što nije dozvolio sjajni Amerikanac Ted Ligety. Najbolji veleslalomaš zadnjih godina je bio vodeći nakon prve vožnje, a prvo mjesto je zadržao i u nastavku utrke. Presudilo je, na kraju, 29 stotinki u njegovu korist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za Ligetyja je to deveta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a svih je devet upisao u veleslalomu. Kao treći se na postolje još popeo Austrijanac Philipp Schörghofer.

Recimo da je Ivica Kostelić u drugoj vožnji ostvario najbolje vrijeme. Na utrci je nastupio još jedan hrvatski predstavnik, no Dalibor Šamšal nije uspio završiti prvu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201110181136006 arti-201110220085006 arti-201110180904006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo