VELIKA TUGA U SLOVENIJI: / Maze kiksala, borba za Veliki globus potpuno otvorena!

Austrijska skijašica Anna Fenninger proslavila je na subotnjoj veleslalomskoj utrci svoju prvu pobjedu na mariborskom Pohorju, a ukupno desetu u karijeri u natjecanjima za Svjetski kup.

21.2.2015.
15:55
VOYO logo

Svjetska prvakinja u veleslalomu, 25-godišnja Fenninger, uspjela je obraniti malih tri stotinke sekunde prednosti iz prve vožnje, te s četiri stotinke boljim ukupnim vremenom u dvije vožnje od Njemice Viktorije Rebensburg, doskijati do svoje prve pobjede na Zlatnoj lisici.

U iznimno uzbudljivoj završnici Fenninger je u ciljnoj strmini druge vožnje uspjela nadoknaditi gotovo pola sekunde zaostatka (0.47), koliko je imala na posljednjem međuvremenu u odnosu na tada vodeću Rebensburg, svjetsku doprvakinju iz Vaila, te ciljem proći s četiri stotinke sekunde (2:54.50) boljim vremenom od Njemice (2:24.54). Treće mjesto je osvojila predstavnica Lihtenštajna Tina Weirather, koja je za pobjednicom zaostala 30 stotinki (2:54.80).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je domaća miljenica Tina Maze svoj subotnji nastup završila izlijetanjem dvoja vrata prije cilja prve vožnje, Fenninger je borbu za Veliku kristalni globus učinila još dramatičnijom, smanjivši svoj zaostatak za Slovenkom na samo 84 boda.

U nedjelju je u Mariboru na rasporedu slalomska utrka, s predviđenim startom prve vožnje u 9.45 sati, dok bi druga vožnja trebala započeti u 12.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo