VELIKA SRAMOTA HRVATSKOG SPORTA: / Antu Kostelića ponizili kao nikad prije; ovo je naša surova stvarnost

Image
Foto: AFP

Ante Kostelić Gips više nije vrhunski trener prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora

1.4.2019.
10:43
AFP
VOYO logo

Ante Kostelić Gips, proslavljeni hrvatski skijaški trener, čovjek koji je svojom vizijom, znanjem, strogoćom, upornošću i predanošću Hrvatskoj i skijaškom svijetu podario Janicu i Ivicu, više nije vrhunski trener prema kriterijima Hrvatskog olimpijskog odbora. Sportske novosti tim povodom pokrenule su inicijativu kojom žele "osigurati adekvatan status i mirovine našim najistaknutijim sportskim trenerima koji su svoju trenersku izvrsnost višestruko potvrdili na najvišoj svjetskoj razini."

Image
NOVI DETALJI INCIDENTA NA BRAČU KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: /

'Janica mi je rekla da su je navijači Hajduka i gurali...'

Image
NOVI DETALJI INCIDENTA NA BRAČU KOJI JE ZGROZIO JAVNOST: /

'Janica mi je rekla da su je navijači Hajduka i gurali...'

Više nije u kategoriji vrhunskih hrvatskih trenera

Tako Gips, bez obzira na 10 olimpijskih medalja (četiri zlata), osam svjetskih medalja (šest zlata) i četiri velika Globusa (tri ženska, jedan muški) i 56 pobjeda u Svjetskom skijaškom kupu koje je trenerski potpisao, više nije u kategoriji vrhunskih hrvatskih trenera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Croatia's Ivica Kostelic (C) poses with his father Ante (L) and sister Janica during the Ski World Cup Crystal Globe trophy ceremony in the Alpine Ski World Cup finals on March 19, 2011 in Lenzerheide. AFP PHOTO / FRANCK FIFE (Photo by FRANCK FIFE / AFP)

Razlog odluke HOO-a

Razlog takvoj odluci HOO-a je što njegovi skijaški učenici, Elias i Samuel Kolega, još nemaju ni medalja, ni pobjeda u Svjetskom kupu, ni Globusa, pa je i Kostelić kod nove kategorizacije trenera u HOO-u nakon završetka olimpijskog ciklusa svrstavan među one trenere koji sve ono što je on nekoliko puta osvojio oni nisu nikad. Usput, da bi se mogao financirati projekt braće Kolega i njegov posao, jer u tom trenutku nije bilo dovoljno novca u njihovu matičnom savezu, Ante Kostelić je podigao kredit?!

Svi uspjesi preko noći zaboravljeni

Anti Kosteliću figurativno su razbijeni svi osvojeni Globusi i bačene u smeće sve osvojene medalje. Iako, kad je Ivica otišao u skijašku mirovinu Ante nije u trenersku, nastavio je i dalje raditi svoj posao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Ante Kostelić

"Sve to, a najviše dokaz na koji način Hrvatska tretira izvrsnost. Jer o njoj je riječ. Logično je da nisu svi treneri u istom statusu, ali nelogično je da se svih ovih godina nismo potrudili pronaći način kako ljudima koji su se izdigli ne iznad prosjeka, nego na razinu koja je i u svjetskim okvirima dostižna samo iznimnima, dati status koji su zaslužili", zaključak je poznate novinarke i urednice deska u Sportskim novostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo