Tina Maze zlatna, a Hrvatice najgore

Nakon što je u superveleslalomu bila druga, slovenska skijašica Tina Maze je osvojila zlatnu medalju u spustu na svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku.

6.2.2015.
21:36
VOYO logo

Maze je do svog trećeg zlata i ukupno osmog odličja na svjetskim prvenstvima stigla s rezultatom 1:45.89. Druga je s dvije stotinke sekunde zaostatka bila Austrijanka Anna Fenninger, pobjednica super-g, pa su tako Maze i Fenninger u spustu zamijenile mjesta. Brončanu medalju sa 34 stotinke sekunde zaostatka osvojila je Švicarka Lara Gut.

Jedna od glavnih kandidatkinja za odličje Amerikanka Lindsey Vonn na koncu je bila peta. Pobjednica u spustu na posljednjem svjetskom prvenstva u Schladmingu Francuskinja Marion Rolland nije branila zlato zbog teške ozljede koljena zadobivene u Cortini d'Ampezzo sredinom siječnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spustu su nastupile i dvije hrvatske skijašice Leona Popović i Andrea Komšić i zauzele su posljednja dva mjesta. Popović je bila 36. sa 7.99 sekundi zaostatka, a Komšić stepenicu niže sa 8.11 sekundi zaostatka.

U subotu je na rasporedu spust skijaša, a prijavljena su trojica hrvatskih predstavnika Natko Zrnčić-Dim, Istok Rodeš i Max Urllich.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike