Tata Ante otkrio: 'Janica je mogla i danas skijati!'

'Janica je primjerice bila previše korištena. Da smo je malo manje koristili, još bi sada skijala.

22.3.2011.
11:22
VOYO logo

Janica Kostelić odlučila je u Lenzerheideu ne davati izjave jer svojom pojavom ne želi oduzeti ništa od Ivičine veličine. Jednim se novinama opravdala da je potpuno prazna te da ne zna što bi rekla. Brat Ivica i zbog toga Janicu smatra sjajnom osobom.

"Recite mi koji bi drugi prvak imao toliko ljubavi i strasti prema obitelji, u ovom slučaju bratu. Po tome joj svi prvaci nisu ravni! Ona meni nosi jaknu po skijalištu i ne smatra da je to ispod razine velike šampionke kakva je bila", priča Ivica Kostelić, koji zadnjih dana proživljava najljepše trenutke života.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nad sjajnom karijerom najboljeg skijaša svijeta uvijek je mali strah od ozljede. Koljena su načeta, a nad leđima mu gotovo danonoćno bdije fizioterapeut Zoran Pršo, koji je zbog Kostelića zapostavio svoju privatnu praksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki smo dan kontrolirali leđa i koljena. Kod Ivice postoji funkcionalna segmentalna blokada kralješka ili zdjelice. Kad se to dogodi, mi to odmah popravimo. Kada bismo to pustili desetak dana, došlo bi do ozbiljnijeg problema. I desno koljeno stvaralo nam je probleme, ono je disfunkcionalno. Nije na razini lijevoga, koje je zdravo."

Ivica se i sam novinarima požalio na svoje desno koljeno koje je doživjelo sedam operacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Koljeno mi nije u stanju u kakvom je bilo u siječnju. Već od kraja prošle sezone nemam punu ekstenziju, a sada mi fali i fleksije. Srećom, koljeno se dosta brzo oporavlja, čak i poslije malih odmora, pa ćemo na tome raditi ovaj tjedan u Daruvarskim toplicama. Nitko ne zna koliko on može još trajati s tim koljenom kojem je hrskavica načeta. Tako većina skijaša svrši. Ako se ne dogodi akutna ozljeda, to se pretvori u potrošnju materijala. Ja nisam vidovit pa da znam što će biti za tri godine. Ovo je kao u kartanju, moraš igrati rezonski."

Tata Ante Kostelić je svjestan Ivičinog zdravstvenog stanja, a uspoređujući ga s Janicom otkrio je i zašto je bivša najbolja svjetska skijašica prekinula karijeru u 24. godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobro je rekao pokojni novinarski velikan Žarko Susić da se jednom treba i zaustaviti, a kraj Pavleka se teško zaustaviti. Janica je primjerice bila previše korištena. Da smo je malo manje koristili, još bi sada skijala. Možda bi tada osvojila koju medalju manje, no na kraju bi rezultat bio još veći."

Vezani članci: arti-201103200087006 arti-201103210798006 arti-201103210295006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo