PREKIPJELO MU

SVAKAKO OBRATITE PAŽNJU NA URNEBESNU SLIKU: Kosteliću pukao film. Žestoko prozvao skijaše i FIS – ‘Zar se bojite govoriti?’

ostelića je silno naljutila ta odluka i činjenica da je puno skijaša ostalo bez prilike za drugu vožnju

Najbolji hrvatski skijaš svih vremena, Ivica Kostelić, javio se putem svojeg Instagram-profila nakon nedjeljnog slaloma u kojem su Istok Rodeš i Matej Vidović ostvarili najbolje rezultate karijere na svjetskim prvenstvima. Međutim, FIS je odlučio kako će se u drugoj vožnji muškog slaloma natjecati samo skijaši od 15. pozicije, a ne od 30. pozicije kao inače. Rodeš je kasnije završio šesti, a Vidović se nije kvalificirao, iako je bio 16.

Takvu su odluku donijeli zbog loših vremenskih uvjeta u Cortini d’Ampezzo, odnosno, slabe kvalitete staze i visokih temperatura. Kostelića je silno naljutila ta odluka i činjenica da je puno skijaša ostalo bez prilike za drugu vožnju. Objavio je sliku stada ovaca i napisao poprilično žestoku poruku.

“Gdje ste sada svi vi ‘borci za slobodu’ koji zagovarate pravdu u sportu? Gdje si sada FIS-e? Zašto ne dignete glas i prestanete saginjati leđa pred interesima trulih? Ali iznad svega, gdje ste vi najbolji slalomaši? Zar se bojite govoriti pred nepravdom? Vi, koji se kunete u pravednost iznad svega? Vaša šutnja podupire ovu nepravdu koja je učinjena vašim kolegama skijašima, posebno mlađima, čije su šanse za poštenu borbu unaprijed izbrisane ovom odlukom.

Mi ovdje tražimo šampione – ima li ijedan takav među vama? Snaga se izražava velikodušnošću! Nepravda je put slabih! Sportska pobjeda koja nije postignuta pravedno i časno je bezvrijedna. I nikad nemojte zaboraviti – najveća su zla zasnovana na nasilju nekolicine i šutnji mnogih. Govorite sada ili nikad više ne govorite o pravednosti”, napisao je Kostelić.

Povratak na Net.hr