JUBILARNA POBJEDA

SNJEŽNI KRALJ SKROMAN NAKON TRIJUMFA U ZAGREBU: ‘Ne osjećam se nezaustavljivo, sreća je ipak najvažniji faktor’

“Na Sljemenu je staza uvijek zahtjevna, ali dobro sam pripremljen. Prošle godine sam imao manje sreće nego ove”, rekao je Hirscher.

Najbolji svjetski skijaš Marcel Hirscher bio je nedodirljiv sve suparnike i na Sljemenu. U slalomskoj utrci za Svjetski kup Hirscher je pobijedio s pet stotinki prednosti pred austrijskim sunarodnjakom Michaelom Mattom i po četvrti put u karijeri slavio na Snježnoj kraljici.

“Puno mi znači današnja pobjeda. Na Sljemenu je staza uvijek zahtjevna, ali dobro sam pripremljen. Prošle godine sam imao manje sreće nego ove”, rekao je Hirscher za HRT.

MARCEL HIRSCHER ČETVRTI PUT KRALJ SLJEMENA: Čudesni Austrijanac ponovno neuhvatljiv za sve konkurente

‘Nemam prostora za neku taktiku’

Austrijancu je ovo bila jubilarna 50. pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu,  od toga 23. u slalomu.

“Ne osjećam se nezaustavljivo, stotinke su u pitanju, to su jako male razlike, tu je ipak sreća najvažniji faktor, to je ono što presudi. Prošle godine sam ja gubio za stotinke, onda su mi govorili sljedeći put će stotinke biti na tvojoj strani, nisam znao o čemu govore, ali sad se pokazalo da je bilo tako. Ovdje sam da bih se natjecao, nisam taktičar, razmišljam samo o utrci koja je preda mnom i želim biti najbolji u njoj. Nemam prostora za neku taktiku, uvijek želim samo dati sto posto od sebe”, dodao je Hirscher.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr