SLOVAKINJA VLHOVA POBJEDNICA VELESLALOMA: / Špinleruv Mlyn ove godine pokorila je susjeda

Image
Foto: AFP

Pobjeda u veleslalomu pripala je slovačkoj skijašici

8.3.2019.
15:13
AFP
VOYO logo

Slovakinja Petra Vlhova, aktualna svjetska prvakinja u veleslalomu, nastavila je svoj pobjednički niz u ovoj disciplini i u utrci Svjetskog kupa, koja je u petak održana na češkom skijalištu Špinleruv Mlyn, gdje je za 11 stotinki sekunde nadmašila Njemicu Viktoriju Rebensburg, dok je treća sa zaostatkom od 60 stotinki bila najbolja svjetska skijašica Amerikanka Mikaela Shiffrin.

Vlhova je ostvarila svoju devetu pobjedu ukupno, a drugu uzastopnu u veleslalomima za Svjetski kup, odnosno treću u ovoj disciplini ako dodamo i trijumf na Svjetskom prvenstvu u Areu. Time se Slovakinja u redoslijedu za Mali kristalni globus približila Mikaeli Shiffrin unutar 100 bodova pa će ipak konačna odluka pasti u Andori, na završnici Svjetskog kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U subotu na rasporedu slalomska utrka

Tada će Mikaeli Shiffrin za osvajanje Malog veleslalomskog globusa dovoljno biti u prvih 15 i to samo u slučaju da Vlhova pobijedi. Shiffrin bi izgubila naslov najbolje veleslalomašice jedino da Vlhova trijumfira u Soldeuu, a ona ne bude među prvih 15 koliko ih osvaja bodove na utrkama završnice Svjetskog kupa.

U Špindelruvom Mlynu je u subotu na rasporedu slalomska utrka, s početkom prve vožnje u 10.30 sati, a druge u 13.30 sati. Slalomski Mali kristalni globus kao i Veliki globus za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu već je osigurala Shiffrin koja u slalomu ima 203 boda više od drugoplasirane Vlhove, dvije utrke prije kraja sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo