ŠEST SKIJAŠA I ANDREA KOMŠIĆ SPREMNI ZA SLJEME: / Najbolja slalomska momčad u povijesti lovi medalje

Image
Foto: PIXSELL

Uskoro nas očekuje novo izdanje svjetski poznate Snježne kraljice

1.1.2019.
13:13
PIXSELL
VOYO logo

Šest hrvatskih skijaša i Andrea Komšić kao jedina među djevojkama branit će boje na slalomskim utrkama Snježne kraljice ovog vikenda na Sljemenu. Prvi vikend u novoj godini donosi svim zaljubljenicima u vrhunsko skijanje dva dana prepuna adrenalina i dobre zabave, a pritom će na utrkama Svjetskog kupa moći vidjeti sedam hrvatskih predstavnika.

U subotu, 5. siječnja, hrvatske će boje na utrci ženskog slaloma, u odsustvu ozlijeđenih Leone Popović i Ide Štimac, braniti talentirana 22-godišnja skijašica Andrea Komšić koja je bila 34. na posljednjoj slalomskoj ženskoj utrci Svjetskog kupa u austrijskom Semmeringu, dok će se dan kasnije, u nedjelju, 6. siječnja, nizsljemensku stazu spustiti čak šest naših predstavnika u muškoj konkurenciji i na taj način će Hrvatska u potpunosti iskoristiti kvotu od šest skijaša za domaće utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istok Rodeš i Matej Vidović pokušat će na Sljemenu ponoviti sjajne rezultate otprije dva tjedna kada su na slalomskoj utrci za Svjetski kup u talijanskoj Madonni di Campiglio zabilježili najbolje rezultate u karijeri. Rodeš je osvojio fantastično sedmo mjesto s visokim startnim brojem 66 i trećim najbržim vremenom drugevožnje, dok je Vidović nakon dvije vožnje osigurao 18. poziciju.

Najveće zvijezde dolaze na sljeme

Osim njih dvojice, Hrvatsku će na slalomskim utrkama Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa „Snow Queen Trophy“ 2019. predstavljati još Elias Kolega, trenutno vodeći u poretku slaloma Europskog kupa i Filip Zubčić, a obojica su već osvajali bodove u slalomu u Svjetskom kupu, kao i mlade nade Samuel Kolega i Leon Nikić. Također, gledatelji će kraj staze moći ponovno pozdraviti najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena i mentora reprezentacije Ivicu Kostelića koji će gledatelje predvožnjama s kamerom uvesti u obje utrke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim hrvatskih predstavnika, publika na Sljemenu moći će ponovno pratiti u akciji prošlogodišnje pobjednike, Marcela Hirschera i Mikaelu Shiffrin. Čudesni Austrijanac četverostruki je osvajač Snježne kraljice te i ove sezone djeluje nezaustavljivo, čvrsto drži vodeće mjesto u ukupnom poretku. U jednako dobroj formi je i sjajna Amerikanka, trostruka pobjednica Sljemena.

Ženska slalomska utrka na rasporedu je u subotu, start prve vožnje bit će u 13 sati, a druge u 16. Muški slalom održat će se u nedjelju, s početkom prve vožnje u 12.15, te druge u 15.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo