SENZACIONALNA FRANCUSKINJA POBJEDNICA PARALELNOG SLALOMA: / Favoriti u potpunosti podbacili

Image
Foto: Profimedia

Favoritkinje su potpuno podbacile

19.1.2020.
14:17
Profimedia
VOYO logo

Francuska 24-godišnja skijašica Clara Direz pobjednica je paralelnog veleslaloma za Svjetski kup voženog u nedjelju u talijanskom Sestriereu, gdje je u finalu za 22. stotinke bila bolja od 22-godišnje Austrijanke Elise Moerzinger. U borbi za treće mjesto između dvije domaće skijašice Marta Bassino je za 25 stotinki bila brža od Federice Brignone.

Image
Image

19 Gennaio 2020, Sestriere, Italia SCI Coppa del Mondo di Sci Alpino - Parallelo Gigante Femminile Nella foto: DIREZ Clara

January 19, 2020 Sestriere, Italy Ski AUDI FIS Ski World Cup Women’s Parallel Giant Slalom In the pic: DIREZ Clara, Image: 493579853, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Marco Alpozzi / LaPresse / Profimedia

ZUBČIĆ ODLIČAN U PRVOJ VOŽNJI SLALOMA U WENGENU: Ostali Hrvati neće ovu utrku pamtiti po dobrom

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZUBČIĆ ODLIČAN U PRVOJ VOŽNJI SLALOMA U WENGENU: /

Ostali Hrvati neće ovu utrku pamtiti po dobrom

Kristin Lysdahl bila brža od Sofije Goggie

U borbi za 5. mjesto je Norvežanka Kristin Lysdahl bila brža od Talijanke Sofije Goggie, a u utrci za 7. mjesto je Norvežanka Thea Louise Stjernesund pobijedila Slovenku Tinu Robnik.

Za Claru Direz je ovo prva pobjeda, ujedno i prvo postolje u Svjetskom kupu, dok je Austrijanka Moerzinger u svom petom nastupu u utrkama Svjetskog kupa prvi put osvojila bodove i odmah stigla do drugog mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

moerzinger elisa (aut) 2th classified , direz clara (fra) 1th classified , bassino marta (ita) 3th classified during SKY World Cup - Parallel Giant Slalom Women, Ski in Sestriere, Italy, January 19 2020, Image: 493582138, License: Rights-managed, Restrictions: Per la presente foto non è stata rilasciata liberatoria. Ai sensi di legge e come già accettato in fase di registrazione sul sito, chi pubblica la foto è tenuto a pixelare tutto ciò che violi il Diritto alla Privacy di soggetti terzi (volti, targhe ecc, Model Release: no, Credit line: Danilo Vigo / IPA / IPA / Profimedia

Favoritkinje su potpuno podbacile, a redoslijed je krojio i ždrijeb u izboru staze na kojoj se skijalo od četvrtfinala nadalje, s obzirom na to da se "plava" staza pokazala značajno bržom od "crvene".

Vozila se samo jedna utrka do osmine finala

Kako se od osmine finala nadalje vozila samo jedna utrka, skijašice koje su dobile plavu stazu bile su u prednosti, što je najbolje iskoristila Clara Direz izbacivši u osmini finala Amerikanku Mikaelu Shiffrin. U četvrtfinalu je na crvenoj stazi bila bolja od Robnik. U polufinalu je opet na plavoj stazi svladala Talijanku Bassino, baš kao i u finalnom nadmetanju Austrijanku Moerzinger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Petra Vlhova ispala je već u prvom krugu, kad su skijašice skijale na jednoj i drugoj stazi, ali je u dvije vožnje brža od Slovakinje bila Švicarka Aline Danioth za samo šest stotinki. Nesretna Švicarka je u osmini finala doživjela težak pad i ozbiljnije ozlijedila desno koljeno pa ju je liječnička služba na nosilima otpremila sa staze.

Shiffrin vodi u ukupnom poretku

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Amerikanka Mikaela Shiffrin je sa novih 29 bodova došla do 975 i poveća prednost pred Slovakinjom Petrom Vlhovom (726). Treća je Talijanka Federica Brignone (715).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolje svjetske skijašice iz Italije sele u bugarsko Bansko, gdje su od 24. do 26. siječnja na rasporedu dva spusta i superveleslalom.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo