'Samo ako se Ivica ozlijedi imamo šanse!'

Jesu li 524 boda prednosti 11 utrka prije kraja sezone dovoljna da Ivica osvoji Veliki kristalni globus?

2.3.2011.
11:14
VOYO logo

Norvežanin Aksel Lund Svindal izjavio je tijekom Svjetskog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu ono što mnogi u Hrvatskoj ponavljaju već tjednima. Ivicu Kostelića na putu do Velikog kristalnog globusa u njegovoj povijesnoj sezoni može zaustaviti samo ozljeda. Kako sada stvari stoje, u bugarskom Banskom, koja je na rasporedu 26. i 27. veljače, očekuju ga nastupi u slalomu i superkombinaciji, a za njega je sjajna vijest da tamo neće nastupiti upravo njegov najveći konkurent Aksel Lund Svindal.

Naime, Svindal je odlučio propustiti put u Bugarsku kako bi zaliječio desno koljeno, koje je nastradalo na groznim neravninama staze spusta u Garmisch-Partenkirchenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Situacija je sada sljedeća. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Kostelić vodi s 1.249 bodova, drugi je Švicarac Didier Cuche sa 725, a Svindal, koji mu je ujedno i najveći konkurent, treći je sa 713 bodova.

"Ma nema šanse, gotovo je! Jasno je da se sve može promijeniti ako se Ivica ozlijedi, no to mu nitko ne želi, hoćemo ga gledati na skijama! Pa razlika je više od 500 bodova, da ja i pobijedim na tri utrke u Kvitfjellu, koji je moj domaći teren, opet visim više od 200 bodova, je l' tako? Znam da je Ivica odličan skijaš, ali ovoliko pobjeda u siječnju stvarno nisam očekivao. Lakše je braniti naslov jer, kad si na vrhu, kad si najbolji, u sjajnoj si poziciji", prenosi Večernji izjavu slavnog Norvežanina, koji se već pomirio s porazom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Didier Cuche teško da može preteći Ivicu, čak i da pobijedi u svih pet preostalih utrka u brzim disciplinama.

Ali, Kostelići još ne spavaju mirno...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plasmani među 10 bili bi nam možda malo na knap, ali rezultati među pet sasvim su nam dovoljni. Svi su ti planovi na vrbi svirala, kužiš... Treba utrku po utrku lagano povećavati prednost, teško je reći koliko je bodova potrebno", kaže Ivica i najavljuje:

"Idemo u Bansko sljedeći vikend malo podebljati prednost, pa zatim u Kranjsku Goru. U ova dva tjedna prije Kvitfjella treba napraviti dobar posao jer tamo smo stvarno slabi. Ako nam se nebo ne otvori i ne padnu nam neke užasno brze skije, ne možemo računati da ćemo se u Kvitfjellu usrećiti. Nažalost, ako nam materijal neće funkcionirati, možemo zaboraviti i na mali Globus u superveleslalomu. I tu opet možemo nešto čarobirati, prizivati nevrijeme, odgode utrka", zaključio je hrvatski skijaš u razgovoru za Večernji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201102200384006 arti-201102160709006 arti-201102170732006 arti-201102200190006

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo