Lijepa Slovenka i dalje drži svjetski tron

Njemica Maria Hölf-Riesch pobjednica je druge utrke Svjetskog kupa za skijašice, slaloma, koja se vozila u finskom gradu Leviju. Četvrta je bila Tina Maze koja je zadržala vodstvo u ukuponom poretku.

Njemica je sjajnom drugom vožnjom, pogotovo posljednjim dijelom staze, ostvarila vrijeme 55.04, odnosno čak 85 stotinki brže vrijeme od vodeće nakon prvog laufa Tanje Poutiainen. Iako je u posljednji dio staze ušla s velikom prednošću, Finkinja je slabo finiširala, te se morala zadovoljiti s drugim mjestom u ‘svom’ Leviju.

Treće mjesto pripalo je sjajnoj Amerikanki Mikaeli Shiffrin, koja je za pobjednicom zaostala 74 stotinke. Četvrta je bila slovenska skijašica Tina Maze, pobjednica prve utrke sezone (veleslalom), koja je s novih 50 bodova sačuvala prednost u ukupnom poretku ispred današnje pobjednice Hölf-Riesch. Maze nakon dvije utrke ima 150, a Njemica 124 boda.

Podsjetimo da je hrvatsko skijanje u utrci slalomašica predstavljala Sofija Novoselić koja je prvu vožnju završila na pretposljednjem 60. mjestu. Zaostatak joj je za najbržom Poutiainen bio veći od sedam sekundi.

U nedjelju je Levi domaćin slalomu skijaša, s vjerojatno Ivicom Kostelićem u jednoj od glavnih uloga.

Povratak na Net.hr