REZULTAT KARIJERE ELIASA KOLEGE: / 'Poklopilo se tu na Sljemenu, ali još nije gotovo'

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Za Eliasa Kolegu ovo je najbolji rezultat u karijeri

6.1.2019.
14:27
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

"Fenomenalno, to je ono o čemu smo pričali, da smo više-manje nas četvorica dosta dobri. Ja sam danas zaribao, ali mogli smo komotno svi četvorica biti u trideset", prokomentirao je prvu sljemensku vožnju Filip Zubčić koji je diskvalificiran, ali su Elias Kolega s 15. vremenom, Istok Rodeš sa 18. i Matej Vidović sa 26. mjestom izborili nastup u finalnoj vožnji.

Image
LUDNICA NA SLJEMENU: /

Tri Hrvata izborila nastup u drugoj vožnji, Marc Schwarz fantastično odvozio prvu

Start može biti još puno bolji, mislim da će i biti u drugoj vožnji

Za Eliasa Kolegu ovo je najbolji rezultat u karijeri, ali vjeruje da je mogao zaostati i manje od 1.64 sekunde za vodećim Austrijancem Marcom Schwartzom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Start može biti još puno bolji, mislim da će i biti u drugoj vožnji. Staza fenomenalno drži, uvjeti su za sve jednaki i probat ću još u drugoj vožnji bolje. Dvije trećine staze je bilo odlično", rekao je stariji brat Kolega te dodao:

Image
Image

Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019. 06.01.2019., Zagreb - Prva voznja muske slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy. Elias Kolega. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Super je osjećaj što se poklopilo na Sljemenu, ali utrka još nije gotova, još treba odraditi drugu vožnju."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić: 'Ne bih rekao da je bila fenomenalna vožnja, solidna s par grešaka'

Istok Rodeš je bio devet stotinki sporiji od reprezentativnog kolege i na diobi je 18. mjesta. Ni on nije bio do kraja zadovoljan svojim prvim nastupom.

"Ne bih rekao da je bila fenomenalna vožnja, solidna s par grešaka. Može bolje", rekao je Varaždinac i na odlasku iz ciljne arene još samo dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nema očekivanja za drugu vožnju. Pun gas."

Image
Image

Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019. 06.01.2019., Zagreb - Prva voznja muske slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy. Filip Zubcic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Matej Vidović je bio najmanje zadovoljan kako je skijao, ali je sa zaostatkom od 1.98 sekundi osvojio 26. mjesto i nastavio ovosezonski niz ulazaka u finalnu vožnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidović: 'Nisam zadovoljan, osjećaj je u cilju bio da sam mogao bolje'

"Nisam zadovoljan, osjećaj je u cilju bio da sam mogao bolje. Nisam uspio ući u neku sigurnost, u neki tempo da se mogu skijati, nego kao da sam se stalno lagano borio s ritmom u stazi. To je to, moje 'Sljeme', klasično", rekao je Vidović i okomio se na postavljača staze:

"Danas je postava smiješna, nema nikakve zamke, stvarno jednostavna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U drugoj vožnji planira biti odlučniji.

Image
Image

Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019. 06.01.2019., Zagreb - Prva voznja muske slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy. Matej Vidovic. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

"Pokušat ću napasti, možda s malo više mirnoće, a onda kad budem imao sigurnost, treba napasti. Ima još prostora za bolje."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubčić nije uspio ponoviti 2015.

Filip Zubčić nije uspio ponoviti 2015. godinu, kad je na Sljemenu bio 15. na kraju utrke. No, zato je za reprezentativne kolege imao samo riječi hvale.

"Fenomenalno, to je ono o čemu smo pričali, da smo više-manje nas četvorica dosta dobri. Ja sam danas zaribao, ali mogli smo komotno svi četvorica biti u triedeset. To je super za nas. Ako Elias danas prođe, imamo pet mjesta u Adelbodenu, što je više od puno jačih reprezentacija", zaključio je Zubčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijera Leona Nikića u Svjetskom kupu

Leon Nikić je imao premijeru u Svjetkom kupu, a iako je doskijao do cilja, na kraju je diskvalificiran.

"Nažalost, ispao sam, ali publika je bila fantastična, ostali su do mog broja, stvarno se sve čulo. Skijaški sam zadovoljan, osim tom greškom. Vidjet ćemo, valjda će za godinu dana biti bolje", rekao je naš 19-godišnji reprezentativac koji vjeruje da bi u veleslalomu mogao dati još puno više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019. 06.01.2019., Zagreb - Prva voznja muske slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy. Leon Nikic. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"U dobroj sam formi u veleslalomu. Eventualno, možda tu postoji mogućnost starti u kojoj utrci u Svjetskom kupu. Imam sutra trening veleslaloma na Crvenom spustu, a kad to završi idem doma. U utorak je ujutro škola."

Samuel Kolega nije došao do cilja

Nikićev vršnjak Samuel Kolega nije došao do cilja, za njega je kobna bila prva prijelomnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga sljemenska vožnja započinje u 15.30 sati, s najvećim brojem domaćih predstavnika u drugoj vožnji.

Image
Image

Zagreb: Hrvatski skijaši u prvoj vožnji muškog slaloma Snow Queen Trophy 2019. 06.01.2019., Zagreb - Prva voznja muske slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaskog kupa Snow Queen Trophy. Samuel Kolega. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

"Fanstatično je da pred domaćom publikom imamo trojicu u trideset. To je fantastičan uspjeh za hrvatsko skijanje", zaključio je Leon Nikić koji će se pridružiti navijačima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo