PRVORAZREDNA SENZACIJA ZA POČETAK: / Nikad prije nije pobijedila, a danas je postala svjetska prvakinja

Image
Foto: AFP, DIMITAR DILKOFF

Prvog dana natjecanja na Svjetskom prvenstvu u alpskom skijanju u švicarskom St.

7.2.2017.
13:56
AFP, DIMITAR DILKOFF
VOYO logo

Schmidhofer je dosad samo dva puta bila na postolju u utrkama Svjetskog kupa (u siječnju 2013. u Cortini d'Ampezzo bila je druga u superveleslalomu, a u siječnju 2014. u Cortini je bila treća u spustu), a ove sezone najbolji rezultat ostvarila je prije 16 dana kada je u Garmisch-Partenkirchenu bila četvrta u superveleslalomu. Schmidhofer je postala četvrta skijašica u povijesti koja je osvojila i juniorski i seniorski naslov svjetske prvakinje u superveleslalomu. Prije nje su isto napravile Katja Seizinger, Isolde Kostner i Anna Veith.

Srebro u Lihtenštajn

Srebro je pripalo Tini Weirather iz Lihtenštajna, koja je zaostala 33 stotinke, a najveća favoritkinja, Švicarka Lara Gut, koja ove sezone ima tri pobjede u superveleslalomu, osvojila je broncu s 36 stotinki zaostatka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvije skijašice koje su također bile u krugu favoritkinja, Amerikanka Lindsey Vonn, koja ima 77 pobjeda u Svjetskom kupu, te Austrijanka Anna Veith, poznatija po djevojačkom prezimenu Fenninger, koja je prije dvije godine bila svjetska prvakinja u superveleslalomu, nisu došle do cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popović bez plasmana

Hrvatska predstavnica 19-godišnja Leona Popović, koja je imala startni broj 37, napravila je pogrešku u donjem dijelu staze i nije završila utrku.

U srijedu skijaši voze superveleslalom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


SVJETSKE PRVAKINJE U SUPERVELESLALOMU:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1987 - Maria Walliser (Švi) 1989 - Ulrike Maier (Aut) 1991 - Ulrike Maier (Aut) 1993 - Katja Seizinger (Nje) 1996 - Isolde Kostner (Ita) 1997 - Isolde Kostner (Ita) 1999 - Alexandra Meissnitzer (Aut) 2001 - Régine Cavagnoud (Fra) 2003 - Michaela Dorfmeister (Aut) 2005 - Anja Pärson (Šve) 2007 - Anja Pärson (Šve) 2009 - Lindsey Vonn (SAD) 2011 - Elisabeth Görgl (Aut) 2013 - Tina Maze (Slo) 2015 - Anna Fenninger (Aut) 2017 - Nicole Schmidhofer (Aut)

Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo