PRVI SE PAMTE: / Jansrud slavio u Kvitfjellu i osvojio Mali globus

Norveski skijas Kjetil Jansrud stigao je do svoje seste ovosezonske pobjede u Svjetskom kupu na super G-u u Kvitfjellu, te time po prvi put u karijeri osvojio Mali kristalni globus.

8.3.2015.
13:21
VOYO logo

Jansrud je sjajno iskoristio prednost domaceg terena i po cetvrti put slavio na stazi u Kvitfjellu u utrkama Svjetskog kupa. Norvezanin je tehnicki zahtjevnu stazu svladao za 1:37.44 minute te za 24 stotinke sekunde nadmasio Austrijanca Vincenta Kriechmayra. Trece mjesto osvojio je Kanadanin Dustin Cook s 33 stotinke zaostatka za pobjednikom.

S novih 100 bodova 29-godisnji Jansrud stigao je do zbroja od 476 u utrkama super G-a ove sezone i ostvario nedostiznu prednost u redoslijedu za Mali kristalni globus, s obzirom na to da je Talijan Dominik Paris (353) utrku zavrsio kao cetvrti, a Austrijanci Matthias Mayer (274) i Hannes Reichelt (207) su jedan za drugim napravili pogresku na istom mjestu i ostali su bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jansrud (1076) je u ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus smanjio zaostatak za Austrijancem Marcelom Hirscherom (1128) na 52 boda. Hirscher je preskocio vikend u Norveskoj i koncentrirao se na sljedece tehnicke utrke, veleslalom i slalom na 54. Pokalu Vitranc, koji su na rasporedu sljedece subote i nedjelje u Kranjskoj Gori.

Spomenimo i da je nas Natko Zrncic-DIm utrku u Kvitfjellu zavrsio na 33. mjesti s 2.75 sekundi zaostatka za Jansrudom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike