Pobjedu Kostelića zasjenila uznemirujuća vijest

Ivica Kostelić pobijedio je u superkombinaciji na olimpijskoj stazi u Sočiju i osvojio mali kristalni globus u toj disciplini.

12.2.2012.
9:38
VOYO logo

Ivica Kostelić osvojio je prvo mjesto s ukupnim rezultatom 2:50.21 minute. Drugi je bio Švicarac Beat Feuz (+1.18), a treći Francuz Thomas Mermillod Blondin (+1.77).

Naš najbolji skijaš je tako s tri od četiri moguće pobjede u kombinaciji ove sezone (Wengen, Kitzbühel, Soči) osvojio mali globus s 36 bodova prednosti pred Feuzom. Povećao je i prednost nad švicarskim skijašem u ukupnom redoslijedu, ona sada iznosi 70 bodova. Trećeplasirani Austrijanac Marcel Hirscher sada zaostaje 218 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, iz Sočija dolaze uznemirujuće vijesti jer je Ivica navodno ozlijedio menisk desnog koljena. Naime, odmah nakon utrke, Kostelić se požalio na bol u koljenu.

"Po dolasku u cilj Ivica se požalio na bolove u desnom koljenu. U toku vožnje slaloma još u gornjem dijelu staze je osjetio bol u desnom koljenu, ali je mogao nastaviti vožnju bez većih bolova. Međutim po dolasku u cilj nije mogao ispružiti koljeno i po njegovim riječima osjeća slične simptome koje je već osjetio 2003. godine kad je 15.12. u Madoni di Campiglio također pobijedio u utrci slaloma. Pretpostavlja se da je u pitanju meniskus. Ivica se uputio na magnetnu rezonanciju u Krasnaja Poljani te će se nakon toga odlučiti o daljnjim koracima", poručio je iz Sočija glasnogovornik Saveza Nenad Eror.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SK skijaša, superkombinacija (Soči), rezultati: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 2:50.21 2. Beat Feuz (Švi) +1.16 3. Thomas Mermillod Blondin (Fra) +1.77 4. Matteo Marsaglia +2.02 5. Benjamin Raich (Aut) +2.57 … 12. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +3.12 28. Dalibor Šamšal (Hrv) +10.76

Konačni poredak u kombinaciji: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 336 bodova 2. Beat Feuz (Švi) 300 3. Romed Baumann (Aut) 159 …

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu: 1. Ivica Kostelić (Hrv) 1043 2. Beat Feuz (Švi) 973 3. Marcel Hirscher (Aut) 825 4. Aksel Lund Svindal (Nor) 691 5. Didier Cuche (Švi) 661 … 56. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 107 …

Francuskinja Tessa Worley pobjednica je veleslaloma za Svjetski kup, voženog u nedjelju u andorskom Soldeu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slavila je na koncu Worley, koja je bila u vodstvu i nakon prve vožnje, sa 16 stotinki prednosti pred Tinom Maze. Slovenka je odlično odradila drugi ''lauf'' i skočila s četvrtog na drugo mjesto, ali na najvišu stepenicu postolja pored raspoložene Worley u nedjelju nije mogla.

Za 22-godišnju francusku skijašicu to je sedma pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu i druga ove sezone. Sve je ostvarila u veleslalomu, a u toj je disciplini nakon današnje utrke preuzela i vodstvo u lovu na mali globus.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Treće je mjesto u Soldeuu pripalo Njemici Mariji Höfl-Riesch sa 75 stotinki zaostatka, a dodajmo i da je vodeća skijašica Svjetskog kupa Lindsey Vonn završila na osmom mjestu.

Feuz je u cilj ušao sa zaostatkom od 1.16 za Kostelićem, što znači da je Ivica osvojio mali globus u superkombinaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Theaux je odustao. Ostao je samo Feuz.

Dominik Paris je osmi skijaš koji je odustao. Ivica ima postolje. Na startu su ostali Theaux i Feuz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Janka je u cilj ušao kao šesti. Nakon njega išao je Miller, ali on je morao odustati. Samo su još trojica ostala.

Spustio se Max Franz, ali ni on nije bio blizu Kostelića. Ostalo je još samo pet skijaša na startu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Memrillod Blondin imao je gotovo pola sekundi prednosti ispred Kostelića, ali nije ugrozio vodeću poziciju Ivice. U cilj je ušao sa 1.77 sekundi zaostatka što mu je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Prvo mjesto Kostelića nisu ugrozili ni Hannes Reichelt, Andreas Romar, Kjetil Jensrud i Peter Fill i Aksel Lund Svindal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Ivice spustio je Klotz, ali je odustao. Talijan Marsaglia došao je drugog mjesta.

Ivica se odlično spustio i u cilj je ušao s prednošću od 2.57 sekundi ispred Raicha. Njegovo vrijeme bilo je 2:50.21.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Christof Innerhofer se ugurao između Raicha i Zrnčića-Dima na drugo mjesto. A sada kreće Ivica Kostelić.

Matthias Mayer, Bostjan Kline, Romed Baumann i Mattia Casse nisu uspjeli ugroziti Raicha i Zrnčića-Dima na vodećim pozicijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spustio se Natko Zrnčić-Dim i sa zaostatkom 0.55 sekundi za Raichom ušao je u cilj kao drugi. Nakon njega krenuo je Pinturault, koji je odustao.

Didier Defago je još jedan koji nije uspio doći do cilja! Bjorn Sieber je došao do trećeg mjesta trenutno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon Raicha krenuo je Talijan Paolo Pangrazzi, ali je odustao. Austrijanca nisu skinuli ni Sebastien Pichot, kao ni Silvan Zurbriggen.

Treći je krenuo Benjanim Raich. On je bio brži od Sandera za čak 4.03 sekundi i u cilj je ušao s vremenom 2:52.78

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hans Olsson je otklizao sa staze i morao je odustati.

Prvi se spustio Andreas Sander. U cilj je ušao s vremenom 2:56.81

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica Kostelić drži 15. mjesto s dohvatljivih 1.52 sekunde zaostataka za vodećim Beatom Feuzom nakon spustaškog dijela superkombinacije za Svjetski kup u ruskom Sočiju.

Feuz je stvorio solidnu prednost u spustu, ali treba podsjetiti da je najbolji hrvatski skijaš ove sezone već nadoknađivao i veće zaostatke za Švicarcem (2.96 sekundi u Wengenu).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo da je na drugom mjestu trenutno Adrien Theaux koji je bio 30 stotinki sporiji od Feuza, treći je Dominik Paris (+0.51), a četvrti Bode Miller (+0.66).

Naš Natko Zrnčić-Dim je na 22. mjestu s 2.78 sekundi lošijim vremenom, Dalibor Šamšal ima ogromnih 9.62 sekunde zaostatka, dok Tin Široki nije završio spust.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo