FEUZ OSVOJIO MALI KRISTALNI GLOBUS: / Novi spustaški kralj za 8 stotinki bolji od najvećeg konkurenta Svindala

Image
Foto: AFP

Feuz je osvojio mali Kristalni globus u spustu s ukupno osvojenih 682 boda

14.3.2018.
14:59
AFP
VOYO logo

Austrijanac Matthias Mayer i njegov sunarodnjak Vincent Kriechmayr podijelili su prvo mjesto u zadnjoj utrci spusta koji je u srijedu održan na završnici Svjetskog kupa u Areu, dok je trećeplasirani Švicarac Beat Feuz osvojio mali Kristalni globus.

SOKOLOVIĆ DEVETI U SUPERKOMBINACIJI: ‘Ovo je moj najbolji rezultat i naravno da sam zadovoljan’

Mayer i Kriechmayr su utrku završili s identičnim vremenom 1:20.21, dok je Feuz bio treći sa zaostatkom od četiri stotinke (1:20.25). Njegov najveći suparnik u borbi za mali Kristalni globus u spustu Norvežanin Aksel Lund Svindal, osvajač olimpijskog zlata u spustu u Pjongčangu, zauzeo je četvrtu poziciju s vremenom 1:20.33.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Feuz osvojio ukupno 682

Sa 60 bodova iz ove utrke i zahvaljujući četvrtom mjestu Svindala, Feuz je osvojio mali Kristalni globus u spustu s ukupno osvojenih 682 boda. Svindal je drugi sa 612 bodova, a Nijemac Thomas Dressen, peti u današnjoj utrci, zauzeo je treće mjesto sa 446 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za 31-godišnjeg Feuza ovo je prvi Kristalni globus u karijeri, a najbolji rezultat do sada bilo mu je drugo mjesto u ukupnom poretku u sezoni 2011./12. te poretku spusta i poretku kombinacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S raspletom u spustu poznati su svi osvajači kristalnih globusa u muškoj konkurenciji. Austrijanac Marcel Hirscher je već prije završnice u Švedskoj osigurao Veliki kristalni globus te mali Kristalni globus u slalomu i veleslalomu. Norvežan Kjetil Jansrud je osvojio mali Kristalni globus u superveleslalomu, a Talijan Peter Fill u alpskoj kombinaciji. Kombinacija nije na rasporedu završnice u Aareu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sofia Goggia osvojila mali Kristalni globus u spustu

U ženskoj konkurenciji nepoznate su osvajačice dva globusa - u superveleslalomu i u veleslalomu. Talijanka Sofia Goggia je danas osvojila mali Kristalni globus u spustu, Amerikanka Mikaela Shiffrin je već ranije osigurala Veliki kristalni globus i mali Kristalni globus u slalomu, dok je Švicarka Wendy Holdener pobjednica u alpskoj kombinaciji.

Sutra je u Areu na rasporedu superveleslalom skijašica s početkom u 10.30 sati i superveleslalom skijaša u 12,00 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Rezultati spusta za skijaše, Are: 1 Matthias Mayer (Aut) 1:20.21 1 Vincent Kriechmayer (Aut) 1:20.21 3 Beat Feuz (Švi) 1:20.25 +0.04 4 Aksel Lund Svindal (Nor) 1:20.33 +0.12 5 Thomas Dressen (Njem) 1:20.45 +0.24

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo