Ne može to prežaliti: 'Ivici je ovo već drugi put!'

Premda Ivica Kostelić nije iskoristio prvu meč-loptu, direktor hrvatske skijaške reprezentacije i Ivičin osobni menadžer Vedran Pavlek i dalje je optimističan.

13.3.2012.
7:50
VOYO logo

"Uoči završne borbe za slalomski Globus, Ivica ima 50 bodova više od Hirschera i 66 od Myhrera, što nije mala prednost."

No, nije ni velika ako ste u stanju u kakvom je Ivica. Izvan forme, s unutarnjim kočničarem koji se na podsvjesnoj razni aktivirao nakon ozljede koljena i operacije u Baselu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih rekao da nije u formi, meni se čini da ga je u Kranjskoj Gori više omela situacija nastala nakon ispadanja Hirschera. Vjerujem da se Ivičino stanje do nedjelje može podići na višu razinu. Uostalom, možda će se Hirscher u nedjelju boriti za dva Globusa pa će biti pod još većim pritiskom."

Pavlek za nedjelju, posljednju utrku sezone, najavljuje rat živaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U onom okršaju prije deset godina s Bodeom Millerom, Ivica je bio dovoljno jakih živaca", podsjeća Vedran.

Poput Ivice i Ante Kostelića, ni Pavlek ne može prežaliti što se najbolji hrvatski sportaš ozlijedio u trenutku kada je u ukupnom poretku potpuno kontrolirao situaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo će Ivici biti drugi put da veliki Kristalni globus gubi zbog ozljede."

U sezoni 2008./2009. bio je vodeći u ukupnom poretku kad su ga zaboljela leđa u Garmischu. Od te utrke više nije mogao povući punom snagom. Na kraju je u Are došao s istim brojem bodova kao Raich, da bi veliki Globus na kraju osvojio Svindal.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivica se trenutačno nalazi u svojoj stalnoj austrijskoj bazi Innerkremsu. Jučer je imao slobodan dan, a danas će, zajedno s ocem i Pavlekom, odlučiti što će sve voziti ovaj tjedan na završnici Svjetskog kupa. A opcije su od jedino slalom do superveleslalom, veleslalom i slalom. Jedino je sigurno da neće voziti spust.

"Za opciju samo jedne utrke argument je treniranje slaloma, a za dvije ili tri utrke argument je teorija koja kaže da nije dobro biti bez utrka. No, utrke donose rizik ozljede i prekomjernog umora", napominje Pavlek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za posve sigurno osvajanje trećeg slalomskog Globusa u karijeri Ivica bi u nedjelju u Schladmingu u posljednjem slalomu sezone trebao biti barem treći.

Ivica ima 50 bodova više od Hirschera, a toliko se može dobiti za četvrto mjesto koje Ivici ne bi bilo dovoljno pobijedi li Hirscher.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u slučaju jednakog broja bodova, Globus osvaja onaj tko je postigao više pobjeda (3-5). Ako Hirscher izleti, a pobijedi Myhrer, Ivica, koji od Šveđanina ima 66 bodova više, trebao bi biti barem sedmi.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo